Van Dongen opnieuw beslissend voor DEM

Algemeen
Anthony van Dongen heeft gescoord en is het middelpunt van juichende teamgenoten. Foto: Ruud van den Booren

BEVERWIJK - Weer was Anthony van Dongen in een wedstrijd beslissend. Na vorige week (vier doelpunten tegen AWC/Amslod) was de superspits van DEM afgelopen zondag tegen Fortuna Wormerveer trefzeker. De toeschouwers die op dit duel afkwamen zullen zijn goal niet vergeten. In de 86e minuut viel de dik verdiende treffer: de bal belandde onhoudbaar in de kruising. De verder foutloos keepende Gennaro Liklikwatil had geen schijn van kans. Van buiten het strafschopgebied draaide Van Dongen schitterend weg en met zijn linkerbeen krulde hij de bal weergaloos in de bovenhoek.

door Ton Limmen

'Wijkers' winnen met 1-0 van Fortuna Wormerveer

Door deze late goal kreeg DEM loon naar werken. Vooral in de 1e helft had de ploeg van trainer Arvid Smit al afstand moeten nemen. Een bal van Timo Wolters op de paal en een bal van Brian Herraez, die via de uitblinkende Fortuna-keeper tegen de lat kwam, stonden een voorsprong in de weg. Voeg daarbij de kans die Van Dongen nog kreeg (gestopt via de voet van de doelman, red.), en een verdiende voorsprong was logisch geweest. Hier kon in de 1e helft alleen een kopkans van spits Sander van de Poll tegenover staan. Deze kans werd in tweede instantie onschadelijk gemaakt door keeper Swen Verswijveren.

Na de theepauze begon DEM sterk aan te dringen. Scheidsrechter Rob Wassink verzuimde de thuisclub een strafschop te geven toen - duidelijk voor iedereen - Van Dongen onderuit werd gehaald. Er werd zelfs een tweede overtreding tegen hem gemaakt die niet gehonoreerd werd met een penalty.

Ook Fortuna kreeg kansen. Danyl Plasmeijer en Sander van de Poll hadden de mogelijkheid om de 0-1 op het scorebord te krijgen. Maar gelukkig voor DEM bestaat er toch nog zoiets als gerechtigheid. Ook speelde mee dat de DEM-doelman scherp was en niet op een fout was te betrappen. Het winnende doelpunt uiteindelijk in de slotfase was een waardige apotheose van een goede en sportieve wedstrijd. Daarbij wilden beide teams voor de overwinning gaan. Scheidsrechter Wassink kon het af met slechts 1 gele kaart voor een speler van Fortuna Wormerveer.

Komende zondag moet DEM uit naar Alcides in Meppel. Deze wedstrijd zal weer een moeilijke worden, gezien het verleden van deze twee ploegen. Iedereen herinnert zich de finalewedstrijd van de afgelopen nacompetitie nog. Een dominerend DEM verloor die wedstrijd met 1-0. Ook de thuiswedstrijd in deze competitie was erg moeilijk. Ook nu was DEM de baas, maar kwam moeilijk tot scoren. Uiteindelijk was er een 1-0 overwinning. De verwachting is dan ook dat de Wijkers een moeilijke middag tegemoet gaan. Maar de spelers van coach Smit hebben voldoende zelfvertrouwen om positief naar Drenthe af te reizen. Een zege is nodig om in de kop van de Hoofdklasse te blijven. De huidige 2e plaats zorgt er voor dat DEM volledig meedoet in deze spannende competitie.