Conny Braam.
Conny Braam. (Foto: Aangeleverd)

Conny Braam naar Beverwijk

BEVERWIJK - Zij zal op uitnodiging van het Historisch Genootschap Midden-Kennemerland een lezing verzorgen over haar roman "De Woede van Abraham". In verband met de verwachte grote belangstelling zal de lezing op 28 maart plaatsvinden in het BHK-gebouw aan de Groenelaan 74. De woede van Abraham is een meeslepende roman over liefde, uitbuiting en verzet, tegen de achtergrond van een vergeten episode in de vaderlandse geschiedenis.

Het boek verscheen in 2000 en verhaalt over pachtboer Nicolas Abraham die in 1864 moet aanzien hoe, dwars door zijn geliefde Breesaap, een Noord-Hollands duingebied, het Noordzeekanaal gegraven wordt. Duizenden doodarme polderwerkers trekken naar de duinen bij Velsen. Het helse graafwerk en de keiharde belangen van de Amsterdamse Kanaalmaatschappij roepen de razernij op van het werkvolk, dat onder mensonterende omstandigheden moet werken. Voor Nicolas en Julia Abraham en hun dochter Lena leidt de graverij tot een dramatische verandering in hun bestaan. Als het kanaal in 1876 officieel geopend wordt, zal Abraham op zijn laatste vlucht gedreven worden.

Conny Braam werd in 1948 geboren in Arnhem. Eind jaren zestig vertrok ze naar Amsterdam. In die roerige periode raakte ze meer en meer betrokken bij politieke bewegingen die solidair waren met de vrijheidsstrijd in de Derde Wereld. Aanvang: 20.00 uur; Zaal open vanaf 19:30 uur. Toegang € 5, leden HGMK gratis.

Meer berichten