Nationale Cranio-dag in Wijk aan Zee

Algemeen
Afbeelding
Foto: Aangeleverd

WIJK AAN ZEE – Cranio is een professionele vorm van beweegzorg waarbij zowel fysieke als emotionele klachten lichaamsgericht worden behandeld. Cranio staat voor cranio sacraal therapie dat sinds jaren tachtig door onder andere fysiotherapeuten wordt toegepast in Nederland. Op 23 maart openen craniotherapeuten in Nederland hun deuren voor het grote publiek. Zo kunnen vragen gesteld worden over de behandeling en zelf worden ervaren wat cranio is.

Daarbij draait alles om de therapeutische aanraking

Uitgangspunt bij cranio is dat het lichaam en de psyche onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn en elkaar wederzijds beïnvloeden. Lichamelijk en emotioneel trauma kan zich in het bindweefsel vastzetten in de vorm van spanning. Veel mensen zijn zich hiervan niet bewust, maar gaandeweg kost het veel energie en kan het lichaam niet optimaal functioneren. Met zachte, manuele behandeling van de gespannen gebieden wordt het lichaam uitgenodigd om te ontspannen. Dit gaat soms samen met het loskomen van emoties die te maken kunnen hebben met een (oud) trauma. De behandelmethode is wetenschappelijk onderbouwd en past goed in de hedendaagse gezondheidszorg.

Alles draait bij cranio om de therapeutische aanraking. De therapeut kan met zachte technieken de gezonde beweeglijkheid van het bindweefsel rondom de verschillende structuren optimaliseren en zo het lichaam helpen de natuurlijke balans te herstellen.

Op 23 maart tussen 10.00 - 14.00 uur openen craniotherapeuten Ralph Schmidt en Sandra Klous de deuren van Fysiotherapie Wijk aan Zee (Dorpsduinen 6). Iedereen kan nu kennismaken met deze therapievorm. Aanmelden is noodzakelijk via info@craniotherapeuten.nl.