Met de rondvaartboot naar SHIP

Algemeen
 Met ingang van 1 april kunnen bezoekers met de rondvaartboot naar SHIP.
Met ingang van 1 april kunnen bezoekers met de rondvaartboot naar SHIP. Foto: Aangeleverd

REGIO - Een leukere manier om het Sluis Haven Informatiepunt (SHIP) in IJmuiden te bezoeken bestaat haast niet. Met ingang van 1 april kunnen bezoekers er met de rondvaartboot naar toe. De 'Koningin Emma' vaart vanaf dan vier maal per dag vanaf het Sluisplein in IJmuiden, via de Noordpier, naar SHIP. Zo kunnen bezoekers het gebied rondom het sluizencomplex van nabij ervaren. SHIP is een experience over de bouw van de grootste zeesluis ter wereld en de ontwikkelingen in het Noordzeekanaal gebied.

Adriaan Jumelet, directeur van de IJmuidense Rondvaart Maatschappij, is verheugd met de lijndiensten: "We zijn Rijkswaterstaat erkentelijk dat we een vergunning voor vijf jaar hebben gekregen. De steiger bij SHIP is met financiële steun van de Provincie Noord-Holland hiervoor zelfs speciaal aangepast. Tijdens de boottocht ervaren belangstellenden van dichtbij de aanleg van de nieuwe grootste zeesluis ter wereld."

Marije Moerman, locatiemanager van SHIP, vult aan: "We zijn enorm blij dat SHIP nu ook vanuit het zuiden van het Noordzeekanaal gemakkelijk bereikbaar is. Ongetwijfeld trekken we hierdoor extra bezoekers. Om een dagje IJmuiden voor toeristen nog leuker te maken werken we bovendien aan arrangementen met onder andere het Zee- en Havenmuseum en Forteiland." De vertrektijden vanaf het Sluisplein naar SHIP zijn dagelijks om 09.45 uur, 13.05 uur, 15.25 uur en 17.25 uur. De terugvaarten van SHIP naar het Sluisplein zijn om 13.20 uur, 15.40 uur en 17.40 uur. Een retourtje kost € 6,50. De overtocht duurt circa 12 minuten. De toegang tot SHIP is gratis, de rondleiding door een gids kost € 5,00. SHIP heeft ook een restaurant en faciliteiten voor zakelijke bijeenkomsten. Info: ijmuidenserondvaart.nl. Informatie over SHIP: ship-info.nl.