De trotse ploeg van Elza Boules die in het nieuwe seizoen uitkomt in topklasse.
De trotse ploeg van Elza Boules die in het nieuwe seizoen uitkomt in topklasse. ((Foto: Rowin van Diest))

'Elza Boules' naar topklasse

BEVERWIJK - Het hoogste team van Elza Boules uit Beverwijk stond afgelopen zaterdag in de spotlights. De ploeg was er namelijk in geslaagd om dit seizoen promotie te bewerkstelligen naar de topklasse. Dat houdt in dat Elza Boules in het nieuwe seizoen mag uitkomen in de hoogste petanque-divisie van Nederland. Een geweldige prestatie van deze 'Wijkse' jeu de boulers!

Trots op ploeg die volgend seizoen in hoogste divisie van Nederland uitkomt

''Het is voor het eerst in ons bestaan dat wij in deze topklasse zullen uitkomen'', vertelt Ruud Magree van Elza Boules met een glimlach. ''Twee jaar geleden was dit team kampioen geworden van de tweede klasse, toen wist het dus ook al te promoveren. En nu dan opnieuw succesvol, het is helemaal geweldig.'' Jeu de boulen in de topklasse betekent dat je speelt in de allerhoogste klasse van Nederland. Elza Boules neemt het volgend seizoen op tegen de acht beste clubs van Nederland.

NPC van NJBB

''We jeu de boulen dan, zoals het zo mooi heet in de NPC (Nederlandse Petanque Competitie) van de NJBB (Nederlandse Jeu de Boules Bond). Hoe mooi is dit? Niemand had dit vooraf durven dromen. Het is echt top'', aldus een trotse Ruud.

De formatie van Elza Boules die het zo goed doet, speelt al vier jaar samen. Ruud: ''Ze kennen elkaar daardoor heel goed en weten bovendien elkaars kwaliteiten. Het heeft er mede toe bijgedragen dat deze ploeg een unieke prestatie heeft neergezet.''

Meer berichten