Oppermachtig DEM heeft geen kind aan Hoogland

Tegenstander Hoogland kon zich niet staande houden tegen DEM.
Tegenstander Hoogland kon zich niet staande houden tegen DEM. Foto: Ruud van den Booren

BEVERWIJK - Op een mooie paaszaterdag na een prachtig Marco van Balen Toernooi kwamen de ploegen van DEM en Hoogland op de mooie grasmat. Hoogland is al in het bezit van de 2e periode en de vraag was dan ook hoe zij zich zou manifesteren. Trainer Arvid Smit wist uiteraard nog hoe de wedstrijd in Hoogland was verlopen. Een nederlaag van 1-0 met een zwaar verdedigend Hoogland. Maar afgelopen zaterdag had DEM geen kind aan Hoogland. De mannen van Smit waren oppermachtig en wonnen met 3-0.

door Ton Limmen

Beverwijkse formatie veel te sterk voor tegenstander uit Utrecht: 3-0

Een zeer gedreven spelend DEM liet al in de eerste helft de tegenstander achter zich aan lopen. Met als gevolg een volkomen verdient doelpunt van Mehmet Gencer in de 13e minuut. Een schitterende volley van Gencer verdween achter de volstrekt kansloze keeper van Hoogland.

Van Dongen

Toen na 27 minuten Anthony van Dongen een mooi goal maakte met buitenkant rechts was de wedstrijd eigenlijk al beslist. DEM vergat echter meer doelpunten te maken vóór der theepauze. Mogelijkheden waren er zeker.

Na rust veranderde er niets in het spelbeeld. DEM heerste waar het wilde en toen kwam ook de extra klasse van de voorhoede tot uiting. Anthony van Dongen was 1 keer ongrijpbaar voor de verdedigers van Hoogland.

Mooi slot

Onnavolgbaar maakte hij in de 64e minuut zijn 2e en DEM's 3e doelpunt. Daarna was de wedstrijd eigenlijk wel gespeeld. Hoogland kon niet en voor DEM was het wel genoeg. Het team van DEM staat als een rots.

De Wijkers kunnen zich gaan opmaken voor een mooi slot van de competitie. Met het verlies van Hoogeveen bij Silvolde is alles weer open. DEM en SDO staan nu 2 punten voor op Hoogeveen dat komende zondag weer moet inhalen bij Hollandia.

Spanning

Daarna moet DEM op 5 mei naar Silvolde. Wat een spanning. Verder is het ook mooi voor de Beverwijkse formatie in de 3e periode. Zij staan daarin bovenaan met 1 punt voorsprong op SDO uit Bussum en 3 punten voorsprong op ALCIDES uit Meppel.

Met nog 4 wedstrijden te spelen. De spanning is dus verzekerd in de Hoofdklasse.