De wielerronde van Beverwijk is één van de pijlers van de Feestweek.
De wielerronde van Beverwijk is één van de pijlers van de Feestweek. (Foto: Bos Media Services)

Wielerronde Beverwijk heeft financiële problemen

BEVERWIJK - Het is nog maar zeer de vraag of de Wielerronde van Beverwijk dit jaar door kan gaan. De resterende leden van het wielercomité hebben veel moeite de open gevallen plaatsen in te vullen en er dreigt een tekort aan financiële middelen om de Ronde mogelijk te maken. Vorig jaar was ook al sprake van een financieel tekort.

Organiseren van de veertigste editie op losse schroeven

Overblijvend comitélid en oud-renner Cees van Borre heeft oud-renner/ploegleider Jack van Hooff bereid gevonden om als nieuwe trekker van het wielercomité te fungeren. Hij vertelt: "In een stad als Beverwijk, met zo veel middenstanders en grote bedrijven, moeten we de 40e Wielerronde van Beverwijk toch financieel rond kunnen krijgen? In 1994 heb ik, samen met onze overleden oud-voorzitter Jacques Davidson van de BRC, het wielercomité opgericht. Dat is toen een groot succes geworden en gebleven. Ik weet dat het de laatste jaren minder werd, maar ik hoop dat het zich nu weer zal herstellen. Het is tegenwoordig moeilijk om mensen te vinden die zitting willen nemen in een comité, maar we moeten roeien met de riemen die we hebben. Als de sponsors meewerken, gaan we het zeker redden om een prachtige 40e Ronde van Beverwijk te organiseren tijdens de feestweek. Ik hoop dat ik over twee maanden kan melden dat het ons gelukt is.''

Het nieuwe wielercomité van Beverwijk doet hiermede een beroep op ondernemend Beverwijk en omgeving om het mogelijk te maken de ronde financieel doorgang te kunnen laten vinden. Het zou toch erg jammer zijn als dit vaste evenement tijdens de feestweek van Beverwijk voorgoed zou verdwijnen. Voor dit jaar heeft het comité besloten om, ten behoeve van de weekmarkt op woensdag, van dag te veranderen. De wielerronde zal nu gehouden worden op zaterdagmiddag 10 augustus met start en finish weer op de vernieuwde Breestraat. Maar het succes valt of staat met het rond krijgen van de sponsoring voor de ronde.

Meer berichten