DEM-trainer Arvid Smit moedigt zijn ploeg aan.
DEM-trainer Arvid Smit moedigt zijn ploeg aan. (Foto: Ruud van den Booren)

Kampioenschap nog niet verloren voor DEM

door Ton Limmen

BEVERWIJK - Het kwam toch wel erg hard aan, de 1-0 nederlaag in en tegen Silvolde. De spelers dropen teleurgesteld af en beseften dat er een grote kans om de koppositie te versterken door de vingers was gegleden. Het verlies was echt onnodig. Het wilde DEM niet lukken om de vele mogelijkheden om te zetten in één of meerdere goals. Dat was best teleurstellend.

Wijkers lijden 1-0 nederlaag bij Silvolde maar blijven meedoen om de prijzen

Vooral in de eerste helft had de ploeg van trainer Arvid Smit zeker zes mogelijkheden om een goal te maken. Maar de keeper van Silvolde had er goed het oog in en voorkwam meerdere goals. Verder speelde ook hier weer het veld een rol. Zeker met de technisch-vaardige spelers die DEM voorin heeft, is een goed veld van levensbelang. Zo kan ook keeper Swen Verswijveren het beleven. Een houdbaar schot van één van de spelers van Silvolde tipte over de handen van de keeper heen. Jammer was dat wel maar er was nog tijd genoeg om dat ongedaan te maken.

Maar wat DEM ook probeerde, het lukte de mannen van Arvid Smit niet om de zo gewenste gelijkmaker op het scorebord te krijgen.

Binnenkant paal

Ondanks het overwicht en een bal op de binnenkant van de paal door Ritchie Owusu, kwam de verdiende gelijkmaker er niet. Met enkele aanvallende wissels van DEM-coach Smit werd de druk wel groter op het doel van de tegendstander. Het spel van DEM werd steeds gehaaster en de tijd was de grootste tegenstander van de 'Wijkers'. Ondanks het overwicht van DEM kreeg Silvolde ook nog twee grote kansen maar die werden gehaast overgeschoten.

Slot competitie wordt spannend

Door de nederlaag van SDO en de winst van Hoogeveen is de wedstrijd op 19 mei in en tegen Hoogeveen waarschijnlijk beslissend voor het kampioenschap. Maar eerst komt aanstaande zondag het reeds gedegradeerde RKHVV uit Huissen in Beverwijk op bezoek. Winst is pure noodzaak voor de Wijkers. Er staat dus erg veel op het spel en het belooft dan ook erg spannend te worden op het Landgoed Adrichem.

Meer berichten