Foto: Aangeleverd

Ezels en kwasten in Wijk aan Zee

WIJK AAN ZEE - Vanaf 16 mei is Wijk aan Zee weer veranderd van kustdorp tot kunstdorp. Een ruime week wordt er overal in het dorp geschilderd en getekend, gefotografeerd en nagedacht over het thema: "Cultural Connection". Thema is gekozen omdat het alweer 20 jaar geleden is dat Wijk aan Zee met een aantal dorpen uit Europa, een verbinding is aangegaan en contact heeft met de zogenaamde "Cultural Villages".

Op zaterdag 25 mei expositie in Moriaan

Niet alleen kunstenaars uit de directe omgeving doen mee met "Ezels en kwasten", ze komen uit heel Nederland en erbuiten. Café de Zon en de Moriaan bieden ruimte aan de kunstenaars door tijdelijke ateliers te bouwen zodat er ook een plek is waar de schetsen kunnen worden uitgewerkt. Iedereen kan binnen lopen en kijken hoe de kunstenaars aan het werk zijn. Er worden diverse workshops georganiseerd waaronder ook een dichtersavond waar mensen gedichten kunnen voordragen. Uiteraard zijn deelnemende kunstenaars ook welkom.

Expositie in Moriaan

Op zaterdag 25 mei is er een expositie te zien in de Moriaan, waar elke kunstenaar 2 werken toont aan het grote publiek, aansluitend aan de expositie vindt de jaarlijkse veiling plaats in Café de Zon, waar mensen kunnen bieden op het kunstwerk welke zij graag thuis aan de muur willen hangen of neer willen zetten.

Een jury beoordeelt de ingeleverde werken en het publiek kiest ook een werk voor de publieksprijs. Zin om mee te doen als kunstenaar, dit kan nog, schrijf je snel in. Meer info: www.ezelsenkwasten.nl

Meer berichten