Ook de jeugd heeft zijn bijdrage aan de Dodenherdenking bij Tata Steel.
Ook de jeugd heeft zijn bijdrage aan de Dodenherdenking bij Tata Steel. ((Foto: FixMedia))

Herdenking oorlogsslachtoffers bij Tata Steel

VELSEN-NOORD - Bij Tata Steel in IJmuiden vond de herdenking plaats van alle burgers en militairen die sinds de Tweede Wereldoorlog zijn omgekomen in oorlogssituaties en bij vredesmissies.

Namen van 69 werknemers opgenoemd

Tijdens de plechtige bijeenkomst lazen medewerkers van Tata Steel één voor één de namen op van de 69 werknemers van het staalbedrijf in IJmuiden die in de Tweede Wereldoorlog zijn omgekomen. Leerlingen van basisschool De Plataan uit Velsen-Noord waren aanwezig bij de plechtigheid en droegen een gedicht voor. De herdenking werd verder bijgewoond door medewerkers en directieleden van Tata Steel, wethouder Jeroen Verwoort van de gemeente Velsen en inwoners van de IJmondgemeenten.

De herdenkingsceremonie werd opgeluisterd door het Tata Steel Orkest. Hans van den Berg, directeur Tata Steel in IJmuiden, legde samen met een vertegenwoordiger van de Centrale Ondernemingsraad een krans bij het oorlogsmonument aan de Wenckebachstraat en bij het gedenkteken ter herinnering aan de dwangarbeiders uit de oorlogsjaren.

Meer berichten