Een tuinarchitect geeft adviezen en omdat het de dag erna Nationale Bijendag is.
Een tuinarchitect geeft adviezen en omdat het de dag erna Nationale Bijendag is. (Foto: Aangeleverd)

Lentemarkt bij de bibliotheek

BEVERWIJK - De bibliotheek op het Kerkplein in Beverwijk viert dit jaar het 100-jarig bestaan, maar kijkt ook naar de toekomst met veel aandacht voor duurzame thema's. Zondag 19 mei van 13.30 – 16.00 uur ben je van harte welkom op de Lentemarkt, waar je je kan laten inspireren over alles wat met natuurvriendelijk tuinieren en biodiversiteit te maken heeft. Een tuinarchitect geeft adviezen en omdat het de dag erna Nationale Bijendag is, komt een imker vertellen over zijn werk en hoe belangrijk bijen zijn voor onze voedselvoorziening.

Ontdek nog veel meer op deze gezellige markt: Het IVN over wat jij zelf aan biodiversiteit kunt doen, met stekjes van bijenplanten. De Vogelwerkgroep Midden-Kennemerland weet alles over vogels en hun plek in de stad. Werkgroep NatuurWijk over (moes)tuinieren anno 2019, ook voor kinderen. Plantjes-, zaden- en stekjesruilmarkt. Heb je planten, stekjes, zaden over? Breng ze in om te ruilen.

Zonder inbreng kun je voor een klein bedragje de plantjes ook halen. Planten uit de wilde natuur die je kunt eten? Frans Hoogland uit Beverwijk vertelt je er alles over. Wormenhotels zijn populair. Maikel Tardy vertelt van alles over het bodemleven en compost. Kiemgroenten: erg gezond en ook makkelijk in huis te kweken. Kom kijken hoe dat gaat. De Duintuin/ Food Hub Beverwijk (ook zorgboerderij) levert groenteproducten uit onze streek, geteeld zonder gebruik van kunstmest en bestrijdingsmiddelen. Geen abonnement, gewoon kiezen uit de lijst van de aangeboden seizoensproducten.

Heb je (tuin)gereedschap over? Neem maar mee. Beverwijk Duurzaam zamelt het in voor de stichting Gered Gereedschap in Heiloo. Natuurlijk presenteert de bibliotheek de bibliotheekcollectie rond het thema natuur. Voor kinderen zijn er ook interessante activiteiten. De Lentemarkt is voor je georganiseerd door Bibliotheek IJmond Noord en Beverwijk Duurzaam, toegang gratis. Zie www.bibliotheekijmondnoord.nl of beverwijkduurzaam.nl

Meer berichten