DEM heeft reden tot juichen, want superspits Anthony van Dongen scoort weer.
DEM heeft reden tot juichen, want superspits Anthony van Dongen scoort weer. (Foto: Ruud van den Booren)

DEM op kampioenskoers na zege op degradant

BEVERWIJK - In de eindfase van de competitie bestaan er geen makkelijke wedstrijden meer. Ook al speel je tegen een ploeg die al weken geleden degradeerde. Slechts 11 punten heeft RKHVV en voor de gemiddelde supporter leek het erop dat DEM een gemakkelijke middag zou krijgen. Maar niets was minder waar. De mannen van trainer Arvid Smit wonnen, maar wel met de nodige moeite: 2-1. Omdat de concurrentie punten verspeelde, pakt DEM de leiderspositie in de Hoofdklasse. De titel lonkt....

Anthony van Dongen twee keer trefzeker

RKHVV is een onbevangen ploeg, die wilde afgelopen zondag tegen DEM laten zien dat ze echt niet zo slecht waren. En dat is gelukt. Een moeilijke wedstrijd werd het voor de ploeg van coach Smit. Hij had de week voor deze wedstrijd tegen iedereen al gezegd dat het echt geen slecht team was en dat kwam ook uit. Onbegrijpelijk dat de ploeg uit het Gelderse Huissen op de laatste plaats staat.

De spelopvatting is gewoon goed en DEM had het dus gewoon lastig. DEM heerste zeker in de eerste helft en creëerde voldoende kansen en mogelijkheden. Maar het vizier stond niet op scherp bij de voorwaartsen van DEM. Dan is het toch wel fijn als je Anthony van Dongen in je ploeg hebt. Zonder uit te blinken scoorde deze superspits de 1-0. Buiten het strafschopgebied krulde hij de bal prachtig in de bovenhoek. Verder had Timo Wolters niet al te veel geluk met zijn zelf gecreëerde mogelijkheden. Terwijl iedereen dacht aan een 1-0 ruststand zorgde RKHVV in de 44e minuut voor de gelijkmaker. Dat kwam toch wel even aan in de kleedkamer van 'de Wijkers'.

Smit reageerde direct met een wissel: Wolters eruit en Mike Adrichem erin. De invalbeurt na rust pakte goed uit, want DEM drong RKHVV terug. Een mooie steekbal van Ritchie Owusu naar Adrichem was de aanleiding voor de 2-1 voorsprong. De invaller gaf een prima voorzet op Van Dongen die de bal eenvoudig binnenschoof. RKHVV was zeker niet van plan om de wedstrijd te laten lopen en probeerde de gelijkmaker op het scorebord te krijgen. Met het inbrengen van Bryan Herraez reageerde Smit hierop en dat betekende dat Herraez samen met de uitblinkende Sem van Amersfoort volledige controle kregen op het middenveld.

Toen tijdens de wedstrijd al bleek dat koploper Hoogeveen en het gelijkstaande SDO hadden verloren, moest DEM nog even tot op de bodem gaan. Groot was de opluchting dan ook toen de scheidsrechter voor de laatste keer floot. Nu kunnen de jongens van aanvoerder Twan Verswijveren zich gaan opmaken voor de kraker tegen Hoogeveen, oftewel de nummer 2 Hoogeveen tegen de nummer 1 DEM.

De verwachting is dat veel Beverwijkse supporters de reis naar Hoogeveen zullen maken. DEM organiseert één of meerdere busreizen naar de Drentse stad. Hoe en wat kunt u lezen op de DEM-website. De wedstrijd vormt een fantastisch affiche, zo tegen het einde van de competitie.

Meer berichten