Staand vlnr: Isabella, Senna, Kick, Arseni, Geanina. Gehurkt vlnr: Kylian, Lotte, Petter en Moos.
Staand vlnr: Isabella, Senna, Kick, Arseni, Geanina. Gehurkt vlnr: Kylian, Lotte, Petter en Moos. ((Foto: Rowin van Diest))

Leerlingen Montessori scoren in RC Cup Challenge

BEVERWIJK/HEEMSTEDE - Leerlingen van de Montessorischool uit Beverwijk hebben op vrijdag 10 mei meegedaan aan de zogeheten RC Cup Challenge. Het race-evenement met radiografisch bestuurbare modelauto's vond plaats op het circuit van MACH in Heemstede. De jonge scholieren deden het niet onverdienstelijk want op het onderdeel communicatie vielen zij in de prijzen.

Het hele sportgebeuren is een initiatief van Tata Steel

Het hele sportgebeuren is een initiatief van Tata Steel, die kinderen in contact wil laten komen met techniek en wetenschap. Senna de Weijer die in groep zeven van de Montessorischool zit en deelnam, liet weten dat er op verschillende onderdelen gestreden werd. ''Zo lette de organisatie op punten zoals samenwerking, techniek, snelheid, design, communicatie. Op het laatste onderdeel deden wij het hartstikke goed, want we werden eerste. Het was overigens al de vierde keer dat deze racewedstrijd om de RC Cup werd gehouden. RC staat voor 'remote control'.''

Senna zelf is dol op autoracen. Zijn ouders, Bart en Maaike, hebben hem vernoemd naar de bekende Braziliaanse Formule 1-coureur Ayrton Senna, die drie wereldkampioen werd. In 2017 was de jonge Beverwijker met zijn ouders veelvuldig op tv, toen ze meededen aan het RTL4-programma 'Helemaal Het Einde'.

'We moesten zelf naar sponsors zoeken'

Senna gaf voorts aan dat hij en zijn medeleerlingen vooraf aan het race-evenement in Heemstede zelf naar sponsors moesten zoeken. ''Op die manier konden we aan de RC Cup-toernooi meedoen. Bellen met bedrijven, zorgen voor reclame en stickers voor de auto's, alles moesten we zelf doen. Het was druk, maar uiteindelijk ging het best wel, want we hebben de taken onderling goed verdeeld.''

Senna en zijn medescholieren slaagden daar uitstekend in. Zo wisten ze Mc Donald's in Beverwijk te strikken als sponsor. Als tegenprestatie ruimden hij en zijn schoolvriendjes troep op rond de vestiging op de Parallelweg.

Meer berichten