Jan Kloes (links) ontvangt zijn bekers.
Jan Kloes (links) ontvangt zijn bekers. (Foto: Aangeleverd)

Damtitel BDC voor elfde keer naar Jan Kloes

BEVERWIJK/HEEMSKERK - Twee ronden voor het einde van het seizoen was het behalen van de clubtitel voor Jan Kloes eigenlijk al een feit. De Heemskerker was toen al niet meer in te halen door Aad Diemeer. Kloes behaalde de titel zonder ook maar een partij te verliezen dit seizoen. In totaal is dit zijn elfde clubtitel in zijn veertig jaar lidmaatschap.


Aad Diemeer had voor aanvang van de laatste ronde ook zijn 2e plaats al veiliggesteld. Jan Kloes werd ook winnaar van het Wim van der Sluis-Bekertoernooi die hij nu voor de zevende keer won en mag hij zich voor een jaar Clubkampioen en Bekerwinnaar noemen.

Aad Diemeer, ook uit Heemskerk, was in het Rapid-toernooi, net als vorig seizoen, opnieuw de sterkste sneldammer.

Kloes is nu ook Clubkampioen

Voor aanvang van de laatste avond van het Rapid-toernooi zag het er aanvankelijk niet naar uit dat Diemeer zijn Rapid-titel zou prolongeren en leek het er op dat Jan Kloes, die voor aanvang van de laatste bekeravond de ranglijst nog aanvoerde, ook met de Rapid-titel aan de haal zou gaan. Maar Diemeer was op deze laatste avond in topvorm en versloeg Kloes in het onderlinge duel. Hij steeg uiteindelijk van de derde naar de eerste plaats van het Rapid-toernooi. Ter afsluiting van de prijsuitreiking konden de leden het in de traditionele simultaan opnemen tegen de nieuwe clubkampioen. Kloes trof in de simultaan zeven gemotiveerde leden tegenover zich, won vier partijen, speelde er een remise en verloor twee keer.

Meer berichten