Nog één zege verwijderd van het kampioenschap

Aanvoerder Twan Verswijveren ziet zijn penalty gestopt worden.
Aanvoerder Twan Verswijveren ziet zijn penalty gestopt worden. Foto Ruud van den Booren

HOOGEVEEN/BEVERWIJK - Wat een ambiance was het afgelopen zondag tegen Hoogeveen! In Drenthe werden er ruim 1200 toeschouwers geteld, met daarbij veel supporters van DEM. Het was snikheet op het mooie sportpark van de ploeg uit Hoogeveen en dat ging gaandeweg meetellen in de wedstrijd. De belangen voor beide ploegen waren gigantisch. Het ging namelijk om de eerste plaats in de Hoofdklasse A. Het werd een enerverend gevecht dat doelpuntloos eindigde: 0-0.

Door Ton Limmen

DEM kan weer geschiedenis schrijven

Beide ploegen speelden vorig seizoen nog in de Eerste Klasse. En dus verdienen de ploegen de complimenten dat zij in de voorlaatste wedstrijd om de koppositie strijden. Voor DEM was het duidelijk dat er niet verloren mocht worden. Een gelijkspel en uiteraard winst zou ervoor zorgen dat de Wijkers in de laatste wedstrijd nog steeds op de eerste plaats zouden staan. Maar trainer Arvid Smit vond toch dat zijn ploeg voor de overwinning zou moeten gaan want op een gelijkspel spelen is tegen de speelwijze in van DEM.

Dus nam DEM vanaf minuut één het heft in handen en zette de tegenvallende ploeg van Hoogeveen onder druk. Je zou kunnen verwachten dat de formatie uit Drenthe vol voor de overwinning zou gaan, maar zover lieten de spelers van DEM het niet komen. Met goed spel werd Hoogeveen op eigen helft vastgezet. En toen Ritchie Owusu in de zevende minuut op de achterlijn dom onderuitgehaald werd mocht aanvoerder Twan Verswijveren aanleggen vanaf de penaltystip. Wat normaal gesproken een zeker doelpunt zou zijn werd nu, dankzij een prachtige redding van de keeper, gemist. De strafschop werd zeker niet slecht ingeschoten door Verswijveren.

DEM bleef ook na deze domper heersen op het veld, maar zowel in de eerste als de tweede helft was DEM slordig in het afmaken van de kansen. De hele voorhoede had één of meer mogelijkheden om de score te openen maar helaas zat dit voor de Wijkers er niet in. Kansen die genoeg gecreëerd werden maar niet konden worden verzilverd. Ook een zeker doelpunt van DEM, vlak na de theepauze, mocht niet baten. Want het werd niet gezien door de scheidsrechter en zijn assistent. Wat was er gebeurd als zij het doelpunt van Anthony van Dongen wel hadden goedgekeurd? De bal werd immers achter de lijn weggehaald door de uitblinkende keeper Nick Borgman.

Nu blijft het komende zondag nog spannend als DEM de laatste wedstrijd van de competitie moet winnen tegen Achilles 1894. Een ploeg die in de onderste regionen staat maar gevaarlijk kan zijn. Zowel Hoogeveen als SDO staat op een punt van DEM. Er moet wel worden benadrukt dat DEM de grootste kans heeft om kampioen te worden en te promoveren naar de Derde Divisie. Er zou dan opnieuw geschiedenis worden geschreven. Met de steun van de vele toeschouwers, die zondag op sportpark Adrichem worden verwacht, moet het kunnen.