Het Meifestival viert ieder jaar de opening van het zomerseizoen.
Het Meifestival viert ieder jaar de opening van het zomerseizoen. ((Foto: Aangeleverd))

Meifestival opent zomerseizoen

WIJK AAN ZEE - Het Meifestival viert ieder jaar de opening van het zomerseizoen; dit jaar van woensdag 29 mei t/m zondag 2 juni 2019 en kent een dag- en een avondprogramma. Paperplane, Vunzige deuntjes Soundsystem, The Rolls Nois en Nederlandstalige toppers Peter Beense, Lange Frans en Johnny Romein geven akte de présence. Op zaterdag vindt overdag het tweede WK Darts plaats.

Kerkdienst op Hemelvaartsdag in feesttent

PaperPlane staat woensdagavond garant voor een dampende liveset die je in hoofd en heupen raakt. Het is een traditie geworden; Hemelvaartsdag begint in Wijk aan Zee met een kerkdienst in de feesttent. Rond 13.00 uur start het traditionele katknuppelen en het ludieke kansspel 'waar schijt de koe' (opbrengsten voor SV Wijk aan Zee). Dit alles onder begeleiding van 'De Wico's. In de avond start "GEFLIPT", het DJ gala welke rond 19.00 uur aanvangt, met als gast act 'Vunzige Deuntjes Soundsystem'. Op vrijdag zorgen de Daredevils voor een perfecte mix van Rock & Roll, Nederpop, muziek uit de jaren 60-70 en recenter van Elvis tot Bløf.

WK Darts

Op zaterdag zullen vele spelers het tegen elkaar opnemen op het tweede, prestigieuze WK Darts (Wijk aan Zee's Kampioenschap) voor recreanten. Ook zullen er rolstoeldarters ten strijde trekken in hun eigen toernooi. Pro darter en TV bekendheid Co Stompe zal het daarnaast opnemen tegen mensen in het publiek en de deelnemers van beide toernooien.

Opgeven

Opgeven kan via de website van het festival. 's Avonds start de festivaltent rond 20.00 uur met een Amsterdamse avond. Dat wordt heerlijk en gezellig meezingen voor jong en oud.

Er staan verschillende artiesten op de bühne als: Peter Beense, Frank van Etten, Stefan Storm, Johnny Romein, Johan van Duijn en Lange Frans.

'Er hangt altijd een gemoedelijke sfeer en men is betrokken'

Frank Baanders namens het Meifestival: "De organisatie spreekt haar dank uit aan de vele sponsoren van het festival. Dankzij de trouwe steun van diverse sponsoren weet het festival zich ook dit jaar zeker van een mooi programma. Het festival biedt een ontmoetingsplaats voor sponsors die op hun beurt gericht lokaal kunnen adverteren. Daarnaast is het leuk dat veel partijen direct of indirect bezig zijn met het Meifestival; de horeca, strandexploitanten, de kermisexploitanten, de middenstand en vooral de bezoekers. Er hangt altijd een gemoedelijke sfeer en men is betrokken."

Tickets: www.meifestival.nl, (entree vanaf 18 jaar).

Meer berichten