De winnaars van de Groene Lintjes, evenals de winnaar van het Rode Lintje.
De winnaars van de Groene Lintjes, evenals de winnaar van het Rode Lintje. ((Foto: Aangeleverd))

Groene Lintjes voor drie winnaars

IJMOND - GroenLinks Heemskerk, Beverwijk en Velsen hebben voor de twaalfde maal de groene lintjes uitgereikt. Dat gebeurde afgelopen zaterdag 25 mei. Het Groene Lintje is een blijk van waardering voor inwoners, organisaties en (kleine) bedrijven die actief bijdragen aan een duurzame en groene IJmond. De uitreiking vindt plaats rond 5 juni: wereldmilieudag. De uitreiking vond plaats bij Goed voor Elkaar in Heemskerk. Voor de uitreiking kwam ons Tweede Kamerlid Suzanne Kröger naar Heemskerk Zij heeft de onderscheidingen uitgereikt en onderbouwd met een toelichting. Na de uitreiking werd er nog nagepraat onder het genot van een hapje en drankje op deze mooie locatie.

De winnaars van 2019:

-Stofmelder.nl is een burgerinitiatief opgericht door Jan van Kampen, Sanne Walvisch en Jacqueline Makbouli. Het idee voor het meldpunt is ontstaan door alle ophef rond de 'grafietregens' die Wijk aan Zee en de regio teisterden in de zomer en het najaar van 2018. Stofmelder.nl is op 11 december 2018 online gegaan. In de nabije toekomst zullen zij ook een fijnmazig netwerk van fijnstofmeters gaan plaatsen om automatisch data te verzamelen.

-GroenSpoor Heemskerk van Dorien Kotteman en Karen Jonkers (De Groene Reiger), Gaatze de Vries (wethouder), Martin Jansen (beleidsmedewerker).

Sinds januari 2019 is de werkgroep GroenSpoor in Heemskerk actief. Deze werkgroep heeft als doel om samen met inwoners van Heemskerk letterlijk groensporen (een groen fysiek en sociaal netwerk) binnen de gemeente te realiseren.

Het doel van het project GroenSpoor is het realiseren van een groen fysiek en sociaal netwerk binnen de gemeente Heemskerk.

-TT-team Young Solar Challenge (Ichtus Lyceum – Driehuis). Namens het team waren Mara Rosendahl en Jenna Zaagsma aanwezig. Het ITT-Team is een groep excellente leerlingen die als Ichthus Top Talent project (een excellentieprogramma van het Ichthus Lyceum te Driehuis) ervoor hebben gekozen om zelf een zonneboot te bouwen en met deze boot mee te doen aan het open Nederlands kampioenschap solarboatracen voor scholieren.

Het doel van het ITT-team is om leerlingen naast het reguliere programma op een leuke manier in contact te brengen met techniek, innovatie en duurzaamheid.

Het blijft nodig om mensen bewust te maken om zuinig met het klimaat om te gaan

De GroenLinks-afdelingen Heemskerk, Velsen en Beverwijk hebben met de uitreiking van de Groene Lintjes de onderwerpen duurzaamheid, groen, natuur en milieu wederom op een positieve manier in het nieuws gebracht.

Het blijft nodig om mensen bewust te maken om zuinig met het klimaat om te gaan.

Meer berichten