Avontuur tijdens de HAVENsafari

Algemeen
Maak een tocht door het fascinerende havengebied.
Maak een tocht door het fascinerende havengebied. (Foto: Aangeleverd)

REGIO - Vanaf heden meert vanaf Pier 14 van het CS elke zaterdagavond de HAVENsafari af door het fascinerende havengebied van Amsterdam. Het belooft een spannende reis te worden met bijzondere verhalen. De Havensafari gaat naar het westen, richting zee, naar havens die normaal niet voor publiek toegankelijk zijn.

Spot de Big Five tijdens de vaartocht door de havens van Amsterdam

Bevlogen gidsen vertellen mooie verhalen en laten de bezoeker met andere ogen naar dit onbekende gebied kijken. De verschillende havens herbergen eigen activiteiten, waarbij jaarlijks zo'n 5000 zeeschepen aan te pas komen.

Bert Wagenaar van Kreveld, één van de vaste gidsen, is vanaf de start bij de HAVENsafari betrokken. Hij heeft vooral veel zien veranderen in de gebieden rondom de haven. Bijvoorbeeld de transformatie van de nieuwe houthavens met de Pontsteiger en andere iconische gebouwen waar fashiongiganten hun intrek hebben genomen. Of juist het Hembrugterrein waar steeds meer creatieven hun nieuwe hotspot ontdekken, zoals de oude schietbaan in het HEM wat nu een expositieruimte voor kunstenaars wordt. Hij blijft gefascineerd door de enorme beweging in de haven. "Er gebeurt altijd wel wat en altijd op een andere plek"

De Havensafari vaart met de Hembrug 1; een boot met veel comfort waar ook heerlijke hapjes en drankjes worden aangeboden. Zomerse zaterdagavonden – van 15 juni tot en met 24 augustus, 18.30 (aan boord) varen van 19.00 tot 22.00 uur. Voor meer informatie: www.havensafari.nl.