Een bijzonder kijkje in de bouwsector.
Een bijzonder kijkje in de bouwsector. ((Foto: PR ))

Succesvolle Bliksemstage in de Bouw

BEVERWIJK - Ruim 70 leerlingen van Basisschool de Sterrekijker uit Beverwijk kregen een bijzonder kijkje in de bouwsector. Tijdens de eerste editie van Bliksemstage in de Bouw (Dag van de Bouw Junior) openden negen bedrijven uit de bouwsector hun deuren voor de werknemers van de toekomst.

Logchies Renovatie en Onderhoud sloeg voor deze dag de handen ineen met JINC, een non-profit organisatie die jongeren op weg helpt naar werk.

Wie en wat is er allemaal nodig om een gebouw te onderhouden? Dat hebben de leerlingen uit groep 7 en 8 van de Sterrekijker vandaag zelf ervaren. Een groep leerlingen heeft bij Van der Wal Groep een rioolleiding nagemaakt en getest en een andere groep trok een overall aan om de gevel te schilderen bij Mooij Verf.

Ook bij de andere ketenpartners zaten de leerlingen niet stil. "Ik weet nu pas echt wat je hier allemaal kunt doen. Het hameren en metselen was heel leuk", aldus een enthousiaste leerling bij Bouwmensen KZW.

Het idee komt voort uit de jaarlijkse Dag van de Bouw, waarin het publiek kennis kan maken met de bouwsector.

Win-win

De eerste editie van Bliksemstage in de Bouw was een groot succes en smaakt naar meer. Wietske Verstoep, projectmedewerker van JINC Kennemerland:

"Zowel de bedrijven als de leerlingen kwamen enthousiast terug van hun Bliksemstage. Heel mooi om te zien dat op zo'n succesvolle dag als vandaag iedereen groeit met JINC.

Samen met de ketenpartners en Logchies Renovatie en Onderhoud gaan we om tafel om een vervolg te geven aan deze dag."

Meer berichten