Het Witte Theater in vroegere tijden.
Het Witte Theater in vroegere tijden. ((Foto: ))

Foto's en verhalen gezocht

BEVERWIJK - Het Witte Theater in IJmuiden staat alweer zo'n 2 jaar leeg. Vrienden van dit Tejater hebben 3 dozen met foto's van de ondergang kunnen redden. Prachtige oude, meestal zwart-wit, foto's van de vele artiesten, die er in de bijna 50 jaar dat deze culturele topplek bekend was bij zowat iedereen in de IJmond, een voorstelling hebben gegeven. Talrijke "jeugdfoto's" van Ramses Shaffy, Youp van 't Hek, Jan Wolkers, Sylvia de Leur, Olga Zuiderwijk, Sjoerd Pleijsier en zelfs 'De Billen van Willeke?' zijn van de papierversnipperaar gered.

Witte Theater centraal in expositie in ISOO Beverwijk

Het is natuurlijk zonde om dit verloren te laten gaan, dus komt er een tentoonstelling bij ISOO Beverwijk en een prachtig boek met zo'n 150 foto's en hun verhalen. Maar we kunnen natuurlijk niets zonder de vele bezoekers die goede herinneringen bewaren.

Mail Henk

Heeft u nog oude foto's van dit Witte Tejater of heeft ontroerende verhalen/anekdotes? Kom 29/30 juni tussen 12:00 uur en 18:00 uur naar het Haven Festival in IJmuiden waar in de museumtent een groot aantal oude foto's worden bekeken. Of stuur uw foto + verhaal naar Henk: tijbosch@icloud.com.

Meer berichten