James Oesi.
James Oesi. ((Foto: STAMATIOS XANTHOULIS, S.Xanthoulis))

Uniek concert in de Grote Kerk

BEVERWIJK - De zomerconcerten op de zaterdagavond begint met een concert van een bijzondere musicus: de Zuid Afrikaanse contrabassist James Oesi. Op jonge leeftijd maakt hij al furore op podia waar iedereen heel graag zou willen spelen.

Op 6 juli met soloprogramma van Bach

Op 6 juli 21.00 uur komt hij naar de Grote Kerk van Beverwijk met een soloprogramma van Bach en Berio op contrabas die voor cello geschreven zijn. Entree 10 Euro.

Londen

"Ik ben een professioneel klassiek solo-contrabassist, geboren in Londen, opgegroeid in Zuid Afrika, studeerde in Moskou en Den Haag'', aldus James Oesi. ''Sinds mijn afstuderen (met een 10+ in 2012 waarvoor ik de Fock medaille voor beste eindexamen van dat jaar won) speel ik met veel plezier met mijn soloprogramma's op diverse plekken in Nederland en België.''

Programma's

Hij vervolgt: ''De programma's, bestaande uit werk van onder andere Bach, Schubert, Beethoven en Berio, speelde ik bijvoorbeeld al op het Amsterdamse Grachtenfestival, het Concertgebouw in Amsterdam, De Oosterpoort Groningen, Festival Wonderfeel, Cityproms Leeuwarden, TivoliVredenburg in Utrecht, het Bachfestival Dordrecht, November Music en Cross Linx Festival."

Meer berichten