Algemeen
De DEM-spelers kunnen juichen.
De DEM-spelers kunnen juichen. (Foto: Ruud van den Booren)

door Ton Limmen

BEVERWIJK - Zo vroeg in het seizoen en dan direct een cruciale wedstrijd. Na de nederlaag van DEM vorige week in Heemskerk stond er toch wel druk op de thuiswedstrijd tegen HSC'21. Die club stond keurig in de ranglijst met 7 punten uit 3 wedstrijden en deed dus goed mee in de top van de Derde Divisie. Toegegeven, het is nog vroeg in het seizoen, maar een nederlaag van DEM zou toch hard aankomen. Maar zover kwam het niet. De Beverwijkse ploeg van Arvid Smit won met met 4-1 en herpakte zich na de nederlaag vorige week tegen ADO'20.

Formatie grijpt de overwinning (4-1)

Maar toen na tien sterke minuten van DEM Sem van Amersfoort de bal ongelukkig tegen zijn hand kreeg en de scheidsrechter de bal op de stip legde werd het even stil op het sportpark. Het betekende de 0-1 die hard aankwam en vooral toen HSC'21 ook nog vijf minuten later de bal op de paal schoot was de vraag hoe DEM dit zou oppakken. Het antwoord kwam snel en was duidelijk. Ook een ongelukkige handsbal van een verdediger van HSC'21 gaf DEM de mogelijkheid om gelijk te maken. De terechte penalty werd feilloos ingeschoten door Tim uit den Boogaard. Daarna heerste DEM de rest van de 1e helft. Gedreven en als team voor elkaar werken werkte DEM aan het verhogen van de voorsprong. Na een foute terugspeelbal pikte Robert Groot de bal op en stelde Mehmet Gencer in staat om de 2-1 voorsprong op het scorebord te zetten. De vooral als team spelende Wijkers gingen op zoek naar meer. Toen na een corner van Timo Wolters en daarna een voorzet van dezelfde Wolters Sem van Amersfoort na 30 minuten ijzersterk kon inkoppen stond de verdiende 3-1 voorsprong op het scorebord. Het hoge niveau van de 1e helft hield DEM niet vol maar ze controleerde de wedstrijd wel volledig. Met als klap op de vuurpijl een wonderschone stift van Sem van Amersfoort. De keeper stond te ver voor zijn goal en toen Van Amersfoort om zich heen keek en verder geen tegenstander zag, lobde hij de bal schitterend over de keeper heen. Dit was in de 82e minuut en de wedstrijd was daarmee gespeeld. De opluchting was toch wel voelbaar bij de trainers en spelers. Debuteren in de Derde Divisie en dan keurig op een gedeelde 4e plaats staan met 7 punten uit 4 wedstrijden doet de groep goed. Verder is het vermelden waard dat Robert Groot zijn eerste basisplaats kreeg in de spits en rechtsback Raymond Owusu zeer sterk op die positie speelde. Owusu is pas 19 jaar en kwam over van Zeeburgia 19-1. Hij past zich moeiteloos aan en kan samen met zijn broer Ritchie de rechterkant bestrijken. Trainer Arvid Smit kan niet anders dan tevreden zijn over zijn team en zal nu al vooruit kijken naar de volgende wedstrijd van a.s. zondag tegen OFC uit Oostzaan. Een punt van zorg vind ik de matige publieke belangstelling. DEM verdient het toch om meer supporters te trekken bij de thuiswedstrijden. De Derde Divisie heeft een hoog niveau en men kan genieten van goed voetbal.