Bewoners van De Raep worden getrakteerd.
Bewoners van De Raep worden getrakteerd. ((Foto: Aangeleverd))

De Raep in Beverwijk schuift aan bij buurttafel

BEVERWIJK - Een kleurrijke foodtruck, langgerekte houten tafels, een live muzikant en heerlijke, versbereide gerechten: bewoners van De Raep in Beverwijk werden getrakteerd op een wel heel bijzonder etentje. Bewoner George Meijer won een Aviko Buurttafel en zette zijn buurtbewoners in het zonnetje met een heerlijke avond vol gezelligheid.

De buurt dichter bij elkaar brengen

De Buurttafel is een initiatief van Aviko, dat met de Buurttafelcampagne mensen samen wil brengen door de liefde voor eten met elkaar te delen. Op www.avikobuurttafel.nl kun je laten weten waarom jouw straat de leukste straat van Nederland is en zo kans maken op een van de 40 Buurttafels.

In de prijzen

De Raep viel in de prijzen en dus reed de Aviko Foodtruck daar gisteravond, 19 oktober, de straat in. Bewoner George organiseert al een aantal activiteiten in het park vanuit Woon Zorg Nederland en wil graag meer verbinding teweegbrengen tussen de 55+ bewoners, de kinderen en de kleinkinderen. Zo'n vijftig buurtbewoners namen plaats aan de kleurrijk gedekte tafels voor een avond vol plezier en goede gesprekken; dit alles onder het genot van de lekkerste gerechten die ter plekke door de koks werden bereid.

Dat de behoefte aan een intensiever buurtcontact bestaat, blijkt wel uit eerder buurtonderzoek dat Aviko liet uitvoeren onder 1200 respondenten.

Hoewel Nederlanders dik tevreden zijn over hun buren, geeft ruim een kwart aan meer buurtcontact te willen hebben.

Nog maar de helft van Nederland heeft contact met de buurt dat verder gaat dan de directe buren. 67% van de ondervraagden geeft aan dat samen eten zorgt voor een beter onderling contact en daarmee voor een veiligere buurt.

Meer berichten