Charters School.
Charters School. ((Foto: Aangeleverd))

Een concert van de Charters School

BEVERWIJK - In een tijd waarin de kranten bol staan over Brexit meldt zich een groot Engels symfonieorkest met twee koren om in Beverwijk te komen spelen. Het is een gezelschap van 40 muzikanten en zangers. Zij komen van de Charters school van Sunningdale in Berkshire, dichtbij Londen. Dat zal gebeuren op 7 november in de Grote Kerk van Beverwijk.

Ruud Jansen en Frank Kraaijeveld op 9 november in Grote Kerk

Het is een symfonieorkest met twee koren van de Charters school Zij brengen een programma met beroemde en populaire werken: De Hongaarse dans nr 5 van Brahms; de Bohemian Rhapsody van Queen en de 'Cantique de Jean Racine' van Fauré. Het uitzwaaien van Engeland mag dan worden uitgesteld, de Engelsen komen gewoon naar Beverwijk. Entree gratis. Donderdag 7 november 20.00 uur.

Vrienden CD

Ruud Jansen heeft dit jaar de Vrienden CD van De Grote Kerk gemaakt. Deze wordt op zaterdag 9 november 20.00 uur gepresenteerd. Deze avond zullen alle stukken die op de CD staan gespeeld worden. Het is de eerste keer dat Frank Kraaijeveld samen met Ruud Jansen op het podium staan. Ruud Jansen en Rob van der Klooster zullen deze avond een piano battle houden. Entreeprijs is 10 euro.

Samenspelen

Het is de derde CD die door de Grote Kerk wordt uitgegeven. De eerste in 2017 was gemaakt door gitarist Serge Héman, de tweede in 2018 door harpiste Colet Nierop. Het gaat bij de Vrienden CD om het samenspelen met andere muzikanten. Ruud bespeelt niet alleen de piano maar ook het Müllerorgel en het kabinet orgel.

Het is de derde CD die door de Grote Kerk wordt uitgegeven

Hij speelt met Frank Kraaijeveld en met toetsenist Jan Peter Bast, met de gitaristen Marco Nicola, Paul Bakker en Serge Héman, met blazers Jenny de Haan, Ton van 't Hof en Lucien Louwerse, met fluitist Paul Jurriëns, met de koren Si Volta en Ensemble en met vocalist Esther Verhagen.

Meer berichten