Lucasgilde actief met Kerst

Nieuws
Lucasgilde actief met Kerst
Lucasgilde actief met Kerst rodi.nl

BEVERWIJK - Ook dit jaar heeft de teken- en schildervereniging het Lucasgilde weer een kerstexpositie in de Grote Kerk aan de Kerkstraat 37a. Daar wordt door velen naar uitgekeken, omdat men weet dat juist bij deze jaarlijks terugkerende kerstexpositie het beste ‘beentje’ wordt voor gezet. Vorige jaar was het thema 'Moeder en Kind'. Dit jaar is gekozen voor het thema 'De Kers'.
Op het eerste gezicht een apart thema, maar wie zich verdiept in de verschillende betekenissen van het woord ‘kers’ komt erachter dat het thema heel goed aansluit bij de kerstgedachte. Het thema slaat namelijk niet alleen op de rode vrucht, maar staat ook voor liefde, geborgenheid, samenhang en energie. Woorden en inhoud die vandaag de dag hard nodig zijn in onze verhardende wereld. De diverse betekenissen zullen zich zeker weerspiegelen in de gemaakte werken. De schilderijen voor deze expositie hebben dit jaar een vast formaat gekregen van 60x80 centimeter en zullen daardoor mooi uit komen in de open ruimte van de Grote Kerk. Het Lucasgilde gaat ervan uit dat de expositie daardoor aan kracht zal winnen.
Radio Beverwijk heeft dit jaar het plan opgevat om een actie op te zetten in samenspraak met de Linda Foundation. Deze organisatie zet zich in om arme gezinnen in Nederland een steuntje in de rug te geven. Van 19 december tot en met 22 december heeft het zogenoemde 'Houten Huis' in de Grote Kerk onderdak gevonden. Op deze decemberdagen is het de bedoeling dat er kleine schilderijtjes worden verkocht waarvan de opbrengst gaat naar arme gezinnen in Beverwijk en omgeving. Aan deze actie doen vele kunstenaars uit Beverwijk en omstreken mee en ook het Lucasgilde heeft met enthousiasme haar medewerking toegezegd.
De opening van de expositie 'De Kers' is op woensdag 19 december om 19.00 uur. De schilderijen blijven tentoongesteld tot begin januari. De start van de actie van Radio Beverwijk is ook op woensdag om 20.00 uur. Vanaf 19.00 uur zendt Radio Beverwijk live uit vanuit het Houten Huis in de Grote Kerk. Kijk op www.lucasgildebeverwijk.nl en www.radiobeverwijk.nl voor verdere informatie. (FOTO: AANGELEVERD)