Rafael en Estavana naar de Wijkerbaan - Bekend paar op 22 december in winkelcentrum bij prijzenveiling ZZF

Nieuws
Rafael van der Vaart en Estafana Polman zijn op 22 december in Winkelcentrum Wijkerbaan in Beverwijk. (foto aangeleverd)
Rafael van der Vaart en Estafana Polman zijn op 22 december in Winkelcentrum Wijkerbaan in Beverwijk. (foto aangeleverd) rodi.nl

BEVERWIJK - Rafael van der Vaart en Estavana Polman zijn zaterdag 22 december in Winkelcentrum Wijkerbaan in Beverwijk. Het bekende paar is er vanwege een prijzenveiling ter gelegenheid van ZZF. De prijzenveiling wordt gehouden door het winkelcentrum en beiden zijn ambassadeur van ZZF. Dat staat voor Zeldzame Ziekten Fonds.
Van der Vaart zegt erover: ''Ik ben ongeveer vijf jaar geleden met het ZZF in contact gekomen via mijn vader, die was op zijn beurt weer benaderd door Charles Ruijgrok voorzitter van het ZZF. Na een gesprek dat mijn vader met Charles had gehad kwam hij heel erg enthousiast na mij toe met de vraag of ik ambassadeur wilde worden van ZZF. Nadat hij uitgelegd had wat het ZZF precies inhield, was ook ik meteen enthousiast om ambassadeur te worden.''
Van der Vaart vervolgt: ''Het ZZF doet namelijk fantastisch werk. Kijk maar op de website zzf.nl voor informatie. ZZF doet allerlei onderzoeken naar zeldzame ziektes. Dat ondersteun ik van harte. Daar is echter veel geld voor nodig. en daarom ben ik erg blij dat ik sindsdien mee heb mogen werken aan een aantal acties om geld in te zamelen. Voor het fonds, zoals ook deze actie die word georganiseerd door de winkeliers van de Wijkerbaan door middel van een Facebookveiling. Een geweldig initiatief. Wat ook leuk is dat mijn vriendin Estavana Polman sinds tweeënhalfjaar ambassadrice is van het ZZF. Wij werken dus samen mee aan deze geweldige actie.''
Deze hele maand december wordt op de Facebookpagina van Wijkerbaan een item geplaatst, die door de winkeliers beschikbaar zijn gesteld. De hoogste bieder wint de prijs. Op 22 december krijgt de winnaar om 11.00 uur uit handen van Rafael van der Vaart en Estavana Polman de welverdiende prijs. Kinderen mogen op deze dag ook handballen met Estavana Polman en Rafael van der Vaart zal dan handtekeningen uitdelen.
Ongeveer één miljoen Nederlanders, meer dan zes procent van Nederlandse bevolking, heeft te maken met een zeldzame aandoening. Tegen dit angstwekkende feit strijdt het Zeldzame Ziekten Fonds al sinds 2005. Vooral kinderen hebben te maken met een zeldzame aandoening. Per jaar komen ruim 14.000 van hen te overlijden. Verder staan de gezinnen waar deze kinderen deel van uitmaken er vaak alleen voor, terwijl vanuit de overheid en diverse fondsen miljoenen beschikbaar zijn voor ‘bekende’ ziekten.
Het Zeldzame Ziekten Fonds vindt dit onacceptabel. Daarom zamelt dit fonds geld in voor wetenschappelijk onderzoek. Daarnaast worden er lotgenotencontactdagen georganiseerd, waarbij de vrijwilligers alles doen om een glimlach op het gezicht van zieke kinderen te toveren.