Isa van Klaveren stadsdichter Beverwijk 2019

Nieuws
Isa van Klaveren stadsdichter Beverwijk 2019
Isa van Klaveren stadsdichter Beverwijk 2019 rodi.nl

BEVERWIJK - De nieuwe stadsdichter heet Isa van Klaveren. Vorige week donderdag werd de 24-jarige dichtster onder grote publieke belangstelling benoemd tot Stadsdichter 2019. Achttien dichters, jong en oud, namen deel aan de wedstrijd, georganiseerd door de Stichting Kunst & Cultuur Beverwijk.
Tijdens de anderhalf uur durende gedichtenshow in een overvol café Camille droegen de inzenders, variërend in de leeftijd van zeventien tot zevenenzeventig, hun gedichten zelf voor. Alles kwam langs: romantische hartenkreten, fraai gestileerde verzen, kritische noten en onkritisch gejubel. Op een groot scherm werden bijpassende illustraties getoond. De presentatie van de avond was in handen van Fransje Boot en Jaap Tesselaar. Het was de zeventiende keer sinds 2002 dat Beverwijk een stadsdichter benoemde. Sommigen inzenders hadden eerder meegedongen naar de titel. Eén van de dichters, die één keer had gewonnen, had zelfs aan alle edities meegedaan en kondigde aan dat dit jaar zijn laatste was. Voor het eerst in de afgelopen jaren was er een flinke aanwas jonge dichters.
De uitverkiezing van Isa van Klaveren verliep niet zonder slag of stoot. Tot op het allerlaatste moment waren nog twee dichters in de race voor de titel, maar voordracht en toegankelijkheid van de gedichten gaven uiteindelijk bij de meeste juryleden de doorslag. Hoewel de uitslag dus niet unaniem was, kon iedereen zich uiteindelijk vinden in de uitverkiezing van Isa van Klaveren. De bekendmaking door wethouder Brigitte van de Berg werd dan ook met luid gejuich en onder bescheiden applaus ontvangen. (FOTO: BERT GIEBELS)