Eénjarige specialistenopleidingen bij Horizon

Partnerbijdrage
Een mooie kans om dromen waar te maken en toekomstkansen te vergroten
Een mooie kans om dromen waar te maken en toekomstkansen te vergroten Foto: aangeleverd

ALKMAAR - Vanaf volgend schooljaar biedt het Horizon College drie specialistenopleidingen aan. Deze zijn bedoeld om mbo’ers - in het bezit van een diploma niveau 3 - in één jaar op te leiden tot specialist in leidinggeven of tot zelfstandig ondernemer. Interessant voor nét afgestudeerden maar ook voor mensen met al werkervaring. Een mooie kans om dromen waar te maken en toekomstkansen te vergroten of verder te specialiseren.

Het Horizon College biedt drie specialistenopleidingen op niveau 4 aan: Vakman Ondernemer, Leidinggevende Team/Afdeling/Project en Technisch Leidinggevende. De opleidingen zijn zowel BOL-opleiding (volledig school) als BBL-opleiding (minimaal 20 uur per week werken en 2 dagdelen school) te volgen in Heerhugowaard. Technisch Leidinggevende wordt enkel in BBL aangeboden.

Begeleiding

In de opleiding Vakman Ondernemer staat een eigen ondernemingsplan, uitvoeren marktonderzoek en schrijven van een marketingplan centraal. Ook komen begrotingen, boekhouding, verzekeringen en belastingen aan de orde. Studenten worden begeleid door docenten én ondernemers.

(Technisch) leidinggeven

In de opleidingen Leidinggevende Team/Afdeling/Project en Technisch Leidinggevende leren studenten hoe ze leidinggeven, coachings- en functioneringsgesprekken moeten voeren, goede feedback kunnen geven en medewerkers kunnen inspireren en motiveren. Maar ook werkzaamheden plannen en verdelen en de voortgang van processen bewaken.

Meer informatie over de éénjarige specialistenopleidingen op horizoncollege.nl. Of neem contact op met Jan Ferwerda: 06 10 91 99 03 of

j.ferwerda@horizoncollege.nl.