Davoud Perzische Tapijten vandaag tot 17.00 uur open

Partnerbijdrage
Davoud Perzische Tapijten vandaag tot 17.00 uur open.
Davoud Perzische Tapijten vandaag tot 17.00 uur open. (Foto: Aangeleverd)

Davoud Perzische Tapijten vandaag tot 17.00 uur open

BEVERWIJK – Naast zijn succesvolle winkel aan de Admiraal de Ruijterweg in Amsterdam is Davoud Perzische Tapijten nu ook geopend aan de Parallelwegin Beverwijk. Vandaag is de winkel open tot 17.00 uur.

In Beverwijk ligt een grote collectie oosterse tapijten die hij de afgelopen tijd heeft gekocht in Marokko, Iran, Pakistan, Cashmere en Afghanistan.

Wol, zijden, klein, groot, modern en antiek

“We hebben een gevarieerd aanbod van de meest exclusieve tapijten tot traditionele nomadische dorpstapijten, Oosterse, Perzische, kelim-,design- en moderne kwaliteitstapijten. Van wol, zijden, klein, groot en ook antiek gebruikt”, somt Davoud Mirshahiop. “Van de meest diverse leveranciers in handgeknoopte en handgeweven tapijten. We hebben echt een goede verzameling en een grote collectie in verschillende prijscategorieën, dus voor iedereen is er ruime keuze.”

De handel in oosterse tapijten is Davoud met de paplepel ingegoten. Wat zijn vader in Iran deed, is hij al 43 jaar geleden in Amsterdam begonnen. En met succes, want Davoud Perzische Tapijten is een begrip op het gebied van oosterse tapijten, niet alleen in Amsterdam maar ook ver daarbuiten. Vandaar ook het besluit om in Beverwijk een voorraad op te slaan. Want ook al kan er bij Davoud online worden gekocht: “Er gaat niets boven zelf kijken en voelen”, vindt Davoud.

Extra speciaal

Wat Davoud extra speciaal maakt is dat het ook mogelijk is om een tapijt te laten maken naar eigen ontwerp of naar een bestaand patroon. Uiteraard kunnen dan zelf de maten en de kleuren worden bepaald. Wie al een kleed heeft dat wel een opknapbeurt kan gebruiken, kan ook bij Davoud terecht voor reparatie, restauratieen reiniging. Het is voor hem dagelijkse routine. Ook verft hij de wol zelf om de gewenstekleurstelling perfect na te bootsen

Informatie

Davoud Perzische Tapijten is te vinden aan de Parallelweg 43 in Beverwijk. Daarnaast is er een iliaal op de Admiraal de Ruijterweg 50 en in Alkmaar dat één keer per maand een weekend lang open is. Meer informatie via:www.davoud.com.