Esther Sijm start met ergotherapiepraktijk Doorzorg

Partnerbijdrage
Doorzorg ergotherapie heeft een warm welkom gehad bij Fysiocentrum Hoogkarspel op de Noordervoert 55.
Doorzorg ergotherapie heeft een warm welkom gehad bij Fysiocentrum Hoogkarspel op de Noordervoert 55. (Foto: Ilse de Lange)

Doorzorg ergotherapie biedt persoonlijke begeleiding voor oncologische patiënten in West-Friesland die wordt gegeven door Esther Sijm. Zij werkte dertien jaar als ergotherapeut bij het Nederlands Kanker Instituut- Antoni van Leeuwenhoek (NKI-AVL).

Iedereen is anders, iedere behandeling van kanker is anders. En iedereen ervaart andere problemen na de diagnose kanker. Optimale ondersteuning is maatwerk. Ondersteuning in dit traject kan voor, tijdens of na de behandeling nodig zijn.

Ingrijpende mededeling

Kanker vraagt om een intensieve medische behandeling en dat kan behoorlijk ingrijpend zijn. Hoe nu verder? Wanneer kan je beginnen met het herpakken van je leven? Inzicht krijgen is belangrijk. Uitgaan van wat er wél kan en zorgen voor een goede opbouw van dagelijkse activiteiten. Leren omgaan met verminderde energie. Geen roofbouw plegen, maar opbouwen, dat is waar de kennis en kunde van Esther zit.

Praktische handvatten

Esther biedt praktische adviezen om dingen anders aan te pakken. Is het mogelijk om het huishouden, werk of de dagstructuur anders uit te voeren, zodat energie bespaard wordt? Of is er een (tijdelijk) hulpmiddel nodig om de activiteit lichter te maken? Ergotherapie is bedoeld om zelfredzaamheid te bevorderen en de kwaliteit van leven positief te beïnvloeden.

Doorzorg ergotherapie heeft een warm welkom gehad bij Fysiocentrum Hoogkarspel op de Noordervoert 55. Esther helpt onder andere bij vermoeidheid, cognitieve en fysieke klachten bij kanker, helpt individueel of in groepsverband en is er ook voor de naasten met voorlichting. Meer informatie: https://www.doorzorg.nl . Ergotherapie wordt vergoed vanuit de basisverzekering.