Meisjes Sleutelbloem voetbalkampioen

  Nieuws
Het meidenteam van Sleutelbloem bestond uit echte kanjers en werden dan ook de terechte kampioen. (foto aangeleverd)
Het meidenteam van Sleutelbloem bestond uit echte kanjers en werden dan ook de terechte kampioen. (foto aangeleverd) (rodi.nl)

BEVERWIJK - Acht teams van de Beverwijkse scholen hadden voor het voetbaltoernooi speciaal voor meisjes ingeschreven. Zij werden ingedeeld in twee poules. Je kon duidelijk merken dat het damesvoetbal in Nederland sterk in de lift zit en dat ook jonge meisjes het voetbal in de armen gesloten hebben.
De balvaardigheid en speloverzicht was een lust voor het oog. Alleen de keepers hadden het soms zwaar te verduren. Loeiharde pegels werden op hen afgevuurd en ook de palen en de latten werden getest. Het enthousiasme waarmee zij de strijd met elkaar aangingen was hartverwarmend.
Na de poule wedstrijden gingen de nummers één en twee over naar de halve finales en dat waren Panta Rhei 4 , De Zeester 1, de Sleutelbloem 1 en Panta Rhei 1. De Sleutelbloem liet zich ook hier weer gelden en gingen zoals de verwachting was naar de finale. Daar troffen zij Panta Rhei 1 aan, die in de halve finale Panta Rhei 4 had verslagen. Ook in de vervolgronde ging de Sleutelbloem driftig door met score en zij sloot het toernooi af met 29 doelpunten voor en slechts 1 tegen.
EINDSTAND: 1 Sleutelbloem 1, 2 Panta Rhei 1, 3 Panta Rhei 4 en 4 Zeester 1.

Meer berichten