Boek over Beverwijkse kunstenaar

  Nieuws
'In het spoor van Appel en Corneille' gaat over het leven van Beverwijker René van der Meulen. (foto aangeleverd)
'In het spoor van Appel en Corneille' gaat over het leven van Beverwijker René van der Meulen. (foto aangeleverd) (rodi.nl)

VELSEN-NOORD/BEVERWIJK - Uitgever Gerard Ekelenkamp zal op zondag 22 april het boek 'In het spoor van Appel en Corneille' over het leven van de Beverwijkse kunstenaar René van der Meulen presenteren. Plaats van handeling: het atelier van René van der Meulen aan de Grote Hout- of Koningsweg 253 in Velsen-Noord.
Beeldend kunstenaar Van der Meulen (1940) is zijn carrière begonnen als fotograaf. Op jonge leeftijd werd hij al uitverkoren om zijn experimentele foto's tentoon te stellen in het Stedelijk Museum te Amsterdam. Maar al vroeg is hij ook begonnen met de schilderkunst. Hij is daarbij sterk beïnvloed door de COBRA-leden Appel en Corneille, die hij in Parijs heeft leren kennen. Daar vertoefde hij in een poging om de dienstplicht te ontlopen.
In deze biografie laat Van der Meulen met een ontwapenende eerlijkheid zien wat hij vanaf zijn vroegste jeugd heeft meegemaakt en wat hem daarna overkomen is. Daarbij spaart hij zichzelf niet. Hij schroomt echter ook niet om melding te maken van zijn successen als beeldend kunstenaar. Vorig jaar overleed zijn vrouw Alies. Hierover laat hij tot in de spelonken van zijn ziel merken wat ze voor hem betekend heeft. Bang voor de dood is hij niet, hooguit voor het sterven.
De presentatie van het boek vindt plaats om 16.00 uur, vanaf 15.30 uur is publiek welkom. Direct na de presentatie is het boek voor 9,95 euro te koop. Het boek is daarna te koop bij de plaatselijke boekhandel. Belangstellen voor de presentatie kunnen op het e-mailadres uiterart@hotmail.nl aanmelden.

Meer berichten