Klankbad in Badgastenkerkje

  Nieuws
Een klankschalenconcert wordt verzorgd door Marouscha Zandstra en Jan-Paul van der Meij. (foto aangeleverd)
Een klankschalenconcert wordt verzorgd door Marouscha Zandstra en Jan-Paul van der Meij. (foto aangeleverd) (rodi.nl)

WIJK AAN ZEE - In het Badgastenkerkje aan de Julianaweg 75 in Wijk aan Zee wordt op zondag 15 april een klankschalenconcert verzorgd door Marouscha Zandstra en Jan-Paul van der Meij. Het luisteren naar de schalen kan gebruikt worden als middel om rust en zelfacceptatie te bevorderen.

De bel wordt in heel veel Aziatische huishoudens ingezet om de aandacht te richten op rustig ademen en de geest te kalmeren, in je lichaam thuis te komen en voor jezelf te zorgen. Dat gaat ook heel goed in Wijk aan Zee.
De werking van geluid op de natuur wordt steeds meer meetbaar en inzichtelijk. Talloze experimenten hebben duidelijk gemaakt dat planten, dieren en mensen op geluid reageren. En via de fotografie van waterkristallen is zichtbaar geworden dat water ook reageert op klank. Stop met praten. Hou eventjes op met denken. Kom terug bij je adem. En luister. Wie leert luisteren naar zichzelf kan luisteren naar een ander.
Vóór het concert wordt de mogelijkheid geboden om een klankbad te ervaren. Met je voeten in een grote klankschaal. Stoelen zijn aanwezig. Liggend luisteren bevordert de beleving. Bezoekers die willen gaan liggen dienen zelf een matje en eventueel een kussentje mee te nemen. De zaal is vanaf 11.45 uur geopend, na afloop van het klankschalenconcert zal rond 13.00 uur koffie en thee worden geschonken. Deelname is gratis, een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.

Meer berichten