Dominique Muller derde op NK karten

De dertienjarige Dominique Muller uit Beverwijk (geheel rechts) wordt derde op het NK 4takt karten. (foto aangeleverd) rodi.nl

BEVERWIJK Afgelopen weekend was de 1e wedstrijd van het NK 4takt karten gestart in het mooie circuit van Berghem bij Oss. Na een lange winter had de jonge Beverwijkse Dominique Muller er weer zin en alleen het podium zou goed genoeg zijn. En dat werd het ook want de talentvolle karter werd derde.
,,We hadden veel getraind in de winter maar ook veel problemen gekend. Dus was de start moeizaam'', aldus Dominique. ''Op vrijdag waren we al op de baan om goed voorbereid te kunnen starten maar we merkten al snel dat we vermogen en grip te kort kwamen. De grip konden we oplossen maar de motor bleef een probleem. Ook de zaterdag was moeizaam en we kwamen niet verder dan het middenveld qua tijden.''
Hoewel de jonge talent nog op hele oude banden stond, maakte de begeleiding toch wel zorgen. Maar een race verloopt soms raar en is de snelste niet altijd de winnaar. In de kwalificatie was het duidelijk merkbaar dat Dominique geen vermogen had. En kwalificeerde zich op plek 11. Dat was natuurlijk niet de plek waar hij voor kwam.
De opdracht was om naar voren te rijden tijdens de race. Dat deed hij ook. In de 1e race verloor de dertienjarige Dominique een plekje bij de start waardoor hij op plek 12 terecht kwam. Maar door slim te rijden en laat te remmen kon hij bij blijven en werkte zich met mooie inhaal acties naar plek 5.
In race 2 mocht Dominique van plek 5 starten. En hij was ontketend. Doordat er voor hem veel gevechten waren kon Dominique aansluiten bij de kopgroep. De nummer 1 was helaas los, maar het gevecht in het groepje erachter werd op pure klasse gewonnen door Dominique waardoor hij op plek 2 finishte.
In Race 3 (de laatste race) mocht de Beverwijker van plek 2 starten. Maar de motor van Dominique startte niet. Het heeft ongeveer 1 minuut geduurd om de motor te starten terwijl iedereen al een minuut weg was. Hij werd na 2 bochten al door 2 coureurs ingehaald doordat hij niet goed weg kwam en kwam op plek 4 terecht. Dit bracht hem in het dagklassement op een 3de plek, hetgeen gezien de omstandigheden absoluut grote klasse was.