Gitaristen gezocht voor Gitaarfestival IJmond

Nieuws
(Foto: archief)
(Foto: archief) rodi.nl

IJMOND - Het vierde Gitaarfestival IJmond wordt 21 oktober gehouden in en rond het Kennemer Theater en de Grote Kerk in Beverwijk. Er zijn weer vier podia waarop tussen 13.00 uur en 17.00 uur iedereen die een gitaar kan bespelen kan optreden: klassiek, flamenco, jazz/blues, rock, folklore én singer-songwriter met gitaar.
Het Gitaarfestival IJmond biedt gitaristen de mogelijkheid om podium ervaring op te doen door minimaal 5 tot maximaal 20 minuten te spelen. Er komen gitaardocenten die laten zien wat ze kunnen en treden op met hun leerlingen. Er zijn bekende en minder bekende gitaarspelers die naar de IJmond komen om hun gitaarspel te demonstreren. Gitaarliefhebbers kunnen weer volop genieten van de optredens, maar ook van de workshops, standjes van muziekwinkels en de gezellige terrasjes en barretjes.
Degene die zijn of haar gitaarspel ten gehore wil brengen kan zich vóór 1 oktober 2018 aanmelden bij de Vereniging Gitaarfestival IJmond onder e-mail: adriewinkelaar@hetnet.nl. De komende maanden wordt een flyer verspreid waarin een inschrijfformulier is opgenomen. Ook op Facebook of via de e-mail kunnen flyers worden verkregen. De komende vijf maanden kunnen de gitaristen zich voorbereiden. Ook kunnen zij zich opgeven om met het openingsconcert mee te doen, weer speciaal geschreven door Nicolay Totev voor het Gitaarfestival voor beginnelingen én gevorderden.
De organisatie van het Gitaarfestival IJmond is dit jaar uitgebreid met het Cultuurhuis Heemskerk en KOEL Creative Productions uit Velsen om samen met de Vereniging Gitaarfestival IJmond, het Kennemer theater, het Centrum voor de Kunsten Beverwijk, de Grote Kerk en Cultuurcafé Camille er een spectaculaire middag van te maken. De organisatie verwacht dit jaar méér dan 100 gitaristen op de verschillende podia te kunnen laten spelen.