Visdag voor minder validen

  Nieuws
Visdag voor vissers met een handicap. (Foto: aangeleverd)
Visdag voor vissers met een handicap. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

REGIO - Sportvissers met een handicap kunnen zaterdag 16 juni weer meedoen met de visdag langs het Noordzeekanaal. Deze speciale viswedstrijd wordt georganiseerd door Sportvisserij MidWest Nederland. Iedereen is welkom om de vissers aan te moedigen.

Vissen in Nederland lijkt zo vanzelfsprekend, maar voor een kleine groep sportvissers is dat absoluut niet zo. Zeker langs de kust en het zoute water zijn er geen voorzieningen voor gehandicapte sportvissers. De commissie zeevissen van Sportvisserij MidWest Nederland organiseert daarom jaarlijks een visdag voor gehandicapten. Iedere deelnemer maakt dan onder begeleiding kans op de vangst van een zeevissoort zoals bijvoorbeeld bot, tong, zeebaars en wijting. Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar. Aanmelden kan via info@smwn.nl.
De wedstrijd duurt van 10.00 uur tot 13.00 uur en vindt plaats langs het Noordzeekanaal in Velsen-Zuid. Bram Diepstraten, wethouder sport in Velsen geeft rond tienen het startschot. Deze wedstrijd is mede mogelijk gemaakt door Hengelsport Rik, Goedvolk Hengelsport, VHC Jongens, Albert-Heijn Spaarndam, Grand Cafe Kruiten en Bakker Nol Betram.

Meer berichten