Uitreiking Groene Lintjes 2018

  Nieuws
Vrijwilligers Marquette. (Foto: aangeleverd)
Vrijwilligers Marquette. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

IJMOND - GroenLinks Heemskerk, Beverwijk en Velsen hebben voor de elfde maal de groene lintjes uitgereikt. Het Groene Lintje is een blijk van waardering voor inwoners, organisaties en (kleine) bedrijven die actief bijdragen aan een duurzame en groene IJmond.
De uitreiking vond plaats bij het Zee- en Havenmuseum in IJmuiden. Voor de uitreiking kwam ons Tweede Kamerlid Suzanne Kröger, samen met haar jarige dochtertjes, naar IJmuiden. Zij heeft de onderscheidingen uitgereikt en onderbouwd met een toelichting. Na de uitreiking werd er nog nagepraat onder het genot van een hapje en drankje op deze unieke locatie.

Vrijwilligersgroep Marquettebos

De groep bestaat uit tien personen. Ze zijn begin september 2010 begonnen. Op dit moment gaat het om Gert, Cas, Gerrit, Frans, Frans, Martin, Gerard, Ronald, Ko en Paul. En mevrouw Stegemeijer, die altijd voor deze mannen zorgt en ook haar schuur altijd ter beschikking stelt. Postuum werd dit lintje ook toegekend aan Fer Polder, hij was vrijwilliger van het eerste uur.
NBV Beverwijk

De bijenvereniging aan de Kaagweg in Beverwijk zet zich in voor de bij. De vrijwilligers en hobby-imkers zorgen niet alleen zorgen voor meer honing, maar voeren ook onderhoud uit op het park, planten vele nieuwe bomen, die weer goed zijn voor de bijen. De hele vereniging, samen met de vele hobby-imkers zorgen voor een mooiere en groenere IJmond.
Vereniging tot behoud van de duinen

De vereniging bestaat al sinds 1978 en is altijd druk bezig geweest om de duinen te beschermen tegen ijdele ruimtelijke plannen, die een bedreiging vormden tegen bijvoorbeeld de ecologische hoofdstructuur of de Natura2000- gebieden.
Petra Bodenstaff – Beestenbende Velsen

Naast haar werkzaamheden voor de gemeente Velsen kunnen burgers met vragen over milieuzaken kwamen bij haar terecht. Ze voert de Beestenbende aan, kinderen die zwerfafval in eigen woonomgeving opruimen. Ook voorziet zij burgerinitiatieven, zoals een raapactie op het strand, of in de havens, van materiaal, zoals vlaggen met Nederland Schoon!

Meer berichten