Bewoners zelf in actie voor realisatie natuurspeelplaats

  Nieuws
 (Foto: Bos Media Services)
(Foto: Bos Media Services) (rodi.nl)

BEVERWIJK - Zeven jaar geleden werden de woningen in het pronkstuk, een deelplan van de wijk Broekpolder, opgeleverd. Bij de torenflat aan de Coleman Hawkinslaan kwam een klein speeltuintje en aan de andere kant van de wijk, vlakbij het Zeesterpad, is een tijdelijke speelvoorziening gecreëerd. De kinderen uit de buurt vinden het maar saai en willen graag een mooie natuurspeelplaats. Ze zijn op zoek naar sponsors om dit doel te realiseren.
door Raimond Bos
Een klimtoestel met een kleine glijbaan eraan en een paar duikelrekken. Iets verderop nog een ander klein speeltoestel. Dat is waar de kinderen uit de wijk het mee moeten doen. Een eigen inventarisatie van buurtbewoners leert dat er ongeveer 150 kinderen tussen 0 en 12 jaar in de wijk wonen. "En dan zijn er nog de opa's en oma's in de torenflat, die vaak oppasdienst hebben en hun kleinkinderen ook graag hier willen laten spelen", vertellen buurtbewoners Melanie Vosse en Yves van der Let. Melanie is moeder van twee zoons, Yves heeft twee zoons en een dochter. "Onze kinderen gaan naar buiten om te spelen, maar hier zijn ze snel uitgekeken. Na een kwartier of half uur staan ze alweer binnen."
Het probleem is echter dat de gemeente Beverwijk geen budget heeft om extra speelvoorzieningen aan te leggen. Er is wel geld: 10.000 euro, maar de aanleg van de beoogde natuurspeelplaats kost 50.000 euro. De woningcorporaties Pré Wonen en WOONopMAAT hebben elk 5.000 euro toegezegd en een door de bewoners zelf onlangs georganiseerde sponsorloop bracht bijna 3.000 euro op. "Samen met een gift van een bedrijf uit Vijfhuizen staat de teller nu al bijna op 25.000 euro. We gaan een stichting oprichten en een bankrekening openen", vertellen Melanie en Yves. Door crowdfunding hopen ze het resterende bedrag bijeen te krijgen.
Uiteindelijk moet aan de Coleman Hawkinslaan een natuurspeeltuin komen met een ontmoetingsplaats en een speelheuvel, waar de kinderen kunnen spelen en ontdekken in inspirerende omgeving. Op Facebook is de pagina Speelplaats Het Pronkstuk gemaakt om te informeren over het project. Wie zelf een bijdrage wil leveren kan via hetpronkstuk@gmail.com contact leggen met de initiatiefnemers.

Meer berichten