Meerkamptitel voor Anja Akkerman - DEM-atlete scoort het beste tijdens de nationale masters

  Nieuws
DEM-atlete Anja Akkerman deed het op de NK meerkamp masters uitstekend. (foto aangeleverd)
DEM-atlete Anja Akkerman deed het op de NK meerkamp masters uitstekend. (foto aangeleverd) (rodi.nl)

BEVERWIJK - In het Brabantse Best waar de nationale master meerkamp plaatsvond oftewel het Nederlands kampioenschap meerkamp voor masters, greep DEM-atlete Anja Akkerman het goud. Daarmee had een sterke generale repetitie voor het WK straks in Malaga. Er stonden 20 masters aan de start en de DEM atlete wist de meerkamp ruimschoots te winnen door een stabiele meerkamp te draaien.
Akkerman had geen uitschieter op een onderdeel, maar het meerkamptotaal was naar eigen zeggen 'gewoon goed'. Op de afsluitende 800 meter kon zij het rustig aan doen in de warmte. De titel kon haar niet meer ontgaan. Akkerman sprak van een enorme opsteker richting het WK in Malaga.
Ook Dylan Langeveld draaide dit warme weekend een meerkamp. De B-junior van DEM is wonderbaarlijk snel hersteld van zijn valpartij bij het polsstokhoogspringen op het NK. Deze wedstrijd deed hij wat hij eigenlijk op het NK had moeten doen. Hij sprong met zijn nieuwe en zwaardere stok naar een PR van 4,13 meter. Langeveld wist daarnaast nog de 1.500 meter te winnen. Het enige onderdeel waar hij punten liet liggen was het verspringen, waar hij met 5,57 meter ver verwijderd bleef van zijn beste prestatie. Uiteindelijk eindigde hij als 5e in het sterke deelnemersveld.
Het was helemaal een druk atletiekweekend voor de DEM atleten want ook de CD evening games (super meerkamp in vier wedstrijden) kwam tot een ontknoping. Hier mocht C junior Noa Struyve met een prijs huiswaarts keren. Bij wedstrijden in Castricum toonde sprinter Rivelino van der Vloot aan op de weg terug (na blessureleed) te zijn. Hij kwam tot 11,37 seconden op de 100 meter en versloeg hiermee in een rechtstreeks duel Jamaal Awad. Martijn Dijkstra debuteerde, na zijn knappe 800 meter vorige week, met 52,43 seconden verdienstelijk op de 400 meter.

Meer berichten