Zomer in de Grote Kerk

  Nieuws
Werktekening van de Wijkertoren. (Aangeleverde afbeelding)
Werktekening van de Wijkertoren. (Aangeleverde afbeelding) (rodi.nl)

BEVERWIJK - In de Grote Kerk in Beverwijk worden tijdens de hele zomer verschillende activiteiten georganiseerd. Tot en met 1 september wordt elke zaterdag van 16.00 tot 18.00 uur een torenbeklimming georganiseerd, als weer en wind dat toelaten. Eerst wordt in de kerk een kleine expositie getoond. Zo kan de bezoeker zich voorbereiden op wat er allemaal boven op de 72 meter hoge toren te zien is.

Na de beklimming is er een rondleiding door de kerk. De geschiedenis van Beverwijk komt dan uitvoerig aan de orde. Ook het Müller orgel zal dan bespeeld worden door één van de organisten van de kerk. Voor de rondleiding en beklimming wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd. Het uitzicht van de Wijkertoren geeft een breed inzicht in de geschiedenis van het noordelijk deel van Holland. Je kunt daar dromen hoe je vroeger in Beverwijk op een boot kon aanmonsteren om de wijde wereld in te varen. Want er was heel veel water dat in de loop der jaren is ingepolderd. Van boven af is dat heel mooi te zien.
Vroeger was de Wijkertoren een baken voor de schippers op het Wijkermeer. Nu is het aantrekkelijk om je bezoek aan Holland te beginnen met de beklimming om zo een overzicht te krijgen van Kennemerland met zijn water, verleden, en steden als Alkmaar, Zaanstad, Amsterdam en Haarlem.
In de zaterdagnacht van 23.00 tot 1.00 uur zijn er nachtconcerten. De verstilde sfeer van de kerk is een fantastisch moment om te spelen en naar muziek te luisteren. Serge Héman (gitaar) en David van Aalderen (viool) spelen op 4 augustus. Op 18 augustus pianist Rodolfo Ravissant en de flamaboyante zangeres Lucy Montebello. Op 25 augustus komt Bas Kisjes met contrabas uit Madrid over en op 1 september zal de 'rots in de branding' Ruud Jansen de piano bespelen.

Meer berichten