Bronzen penning erepenning voor de heer Pel

  Nieuws

BEVERWIJK - Burgemeester Martijn Smit heeft een gemeentelijke onderscheiding uitgereikt aan de heer J.G. Pel uit Beverwijk. De heer Pel ontvangt de Bronzen erepenning.
De heer Pel zet zich al ruim 25 jaar verdienstelijk en belangeloos in voor de gemeenschap in Beverwijk. De activiteiten waarvoor meneer wordt onderscheiden zijn:
- Brandwondenstichting – van 1990 tot 2000
Wijkhoofd collecte
- Stichting Hospice Midden-Kennemerland - van 2004 tot 2014
Coördinator bij Stichting Hospice Midden-Kennemerland. Daarnaast bood hij een luisterend oor aan mensen die in het Hospice verbleven. Meneer gaf zijn volledige aandacht aan hen.
Hoogovens – van 2003 tot 2005
In 2003 ging de heer Pel met pensioen, nadat hij 44 jaar bij de Hoogovens had gewerkt. In de twee jaar daarna heeft hij zich voor de Hoogovens ingezet voor het schrijven van een cursus.
- VvE Alfa – van 2005 tot heden
Bestuurslid voor de VvE Alfa. Bescheiden, rustig en op diplomatieke wijze hield hij de belangen van alle betrokkenen in het vizier. Ook na zijn vertrek als bestuurslid is hij nog altijd bereid om zich in te zetten voor de VvE.
- Stichting Welzijn Beverwijk - 2011 en 2012
Via Stichting Welzijn Beverwijk gaf de heer Pel wekelijks computercursussen aan senioren bij hen thuis. Zijn betrokkenheid bij deze senioren blijkt des te meer uit het feit dat hij uiteindelijk ook mantelzorger werd voor een van hen.
- Stichting Welzijn Beverwijk - van 2014 tot heden
Begeleider van een wekelijkse ontmoetingsochtend voor senioren met een beginnende vergeetachtigheid en (eventueel) hun mantelzorger.
De heer Pel voelt zich als van nature verplicht om zich voor anderen in te zetten. Ondanks dat hij zelf inmiddels 74 jaar is, remt hem dat nog niet in zijn enthousiasme en betrokkenheid. De impact van zijn inzet is voor betrokkenen heel groot en waardevol.

Meer berichten