`De Brief voor de Koning` in Beverwijk - Ook Huub Stapel komt naar het Kennemer Theater

  Nieuws
Brief van de Koning is een toverachtige musical. (foto Luuk Poorthuis)
Brief van de Koning is een toverachtige musical. (foto Luuk Poorthuis) (rodi.nl)

BEVERWIJK - De Brief voor de Koning. Deze toverachtige musical is een ode aan één van de beste kinderboeken aller tijden, winnaar van de Griffel der Griffels, naar het beroemde boek van Tonke Dragt. Op 14 september om 19.30 uur is deze musical te zien in het Kennemer Theater in Beverwijk. Op 15 september (19.30 uur) is Huub Stapel te bewonderen in hetzelfde theater. Hij speelt de titelrol van Shakespeare’s King Lear.

Yoeri moet van z’n moeder naar de bibliotheek. Heeft hij helemaal geen zin in. Dan opent hij een boek, ‘De brief voor de Koning’ van Tonke Dragt. En plotseling springen uit de bladzijden ridders, kastelen, jonkvrouwen, gemene spionnen en raadselachtige kluizenaars. Zo beleeft Yoeri het verhaal van de jonge Tiuri die een nacht moet doorbrengen in een kerker voordat hij tot ridder zal worden geslagen.
De musical ‘De brief voor de Koning’ is een ode aan één van de allerbeste kinderboeken aller tijden. Niet voor niets kreeg Tonke Dragt in 2004 de Griffel der Griffels voor het beste kinderboek van de (toen) afgelopen halve eeuw. Dick van den Heuvel schrijft en regisseert, Jeroen Sleyfer maakt muziek voor een toverachtige musical over een reis door de wereld van boeken en fantasie.
Kaarten à € 17,50 voor de try-out zijn te reserveren via www.kennemertheater.nl of via de theaterkassa (0251) 221453.

Huub Stapel
Artistiek leider Servé Hermans van Toneelgroep Maastricht bewerkt dit seizoen het koningsdrama King Lear met Huub Stapel in de titelrol. Huub Stapel, beter bekend van filmklassiekers De Lift, Flodder en Amsterdamned. Maar ook van tv-series Moeder ik wil bij de Revue, Zwarte Tulp en Flikken Rotterdam. Eerder speelde hij in relationele voorstellingen als Mannen komen van Mars Vrouwen van Venus en Intouchables.
King Lear gaat over grote thema’s: liefde, familie, loyaliteit, macht, verraad en wraak. Er zijn veel verwikkelingen in het verhaal; het is bijna te vergelijken met een soapserie. Servé Hermans is gefascineerd door de vraag hoe het mogelijk is dat mensen binnen een familie elkaar zo’n pijn kunnen doen.
Kaarten voor de try-out van King Lear zijn vanaf €22,50 te reserveren via www.kennemertheater.nl of via de theaterkassa (0251) 221453.

Meer berichten