Heel mooi begin voor Hoofdklasser DEM - Promovendus scoort op NOS Teletekst

Nieuws
DEM was zondag en maandag landelijk nieuws op NOS Teletekst. (foto Rodi Media)
DEM was zondag en maandag landelijk nieuws op NOS Teletekst. (foto Rodi Media) rodi.nl

BEVERWIJK - Wie had gedacht dat de RKVV DEM na 2 wedstrijden 6 punten zou hebben en niet serieus genomen zou worden? De ploeg van trainer Arvid Smit staat gewoon op de 1e plaats in de Hoofdklasse en was afgelopen maandag landelijk nieuws door NOS Teletekst te halen. Cerilio Cijntje was tegen Silvolde het goudhaantje, want hij nam beide treffers voor z'n rekening: 2-0. door Ton Limmen
Is de koppositie verdiend? Ja. Vorige week werd RKHVV uit het Gelderse Huissen met 1-3 verslagen, waar eigenlijk een grotere overwinning heel normaal was geweest. Afgelopen zondag kwam het Gelderse Silvolde op bezoek in Beverwijk. Een ploeg uit een dorpje van 4500 inwoners in de buurt van Doetinchem. Silvolde doet al een paar jaar een serieuze gooi naar promotie. Afgelopen seizoen was dat bijna gelukt. Slechts de finale tegen Goes ging verloren. Dus een tegenstander van statuur.
Het was in de 1e helft vooral aftasten. Er gebeurde niet erg veel om je over op te winden. DEM had een optisch overwicht maar verder dan een buitenspelgoal van Timo Wolters kwam de thuisclub niet. Silvolde stelde qua spelopvatting teleur. Een eenvoudige spelopvatting bracht DEM niet echt in gevaar. De lange bal naar de spitsen was eigenlijk alles wat men deed.
De 2e helft bracht de ommekeer. Direct nu rust zette DEM gelijk de druk op de ketel. Na 2 minuten raakte Cerilio Cijntje de lat en de rebound werd door keeper Marco Olthuis uit de kruising geranseld. Het was een voorbode voor wat later zou komen. Na het inbrengen van Anthony van Dongen voor Richie Owusu kwam de wedstrijd tot volle bloei. Na een fantastische aanval via Mehmet Gencer en Van Dongen werd Cijntje vrij voor de keeper gezet. Een fijne geplaatste schuiver was voor de keeper van Silvolde teveel. Een terechte 1-0 voorsprong.
Wie echter verwachtte dat Silvolde uit zijn schulp zou kruipen, kwam bedrogen uit. De ploeg bleef volharden in lange ballen om de voorhoede aan het werk te zetten. Dit was een kolfje naar de hand van Twan Verswijveren en de voor de geblesseerde Roel de Goede ingevallen Michael Obioha. Geen enkel duel werd verloren door het centrale duo. Het was dan ook niet meer dan logisch dat de voorsprong werd verdubbeld. Weer een voorzet van Van Dongen en weer een mooi doelpunt van Cijntje bracht een nieuwe stand op het scorebord: 2-0. En nummer 1 op de ranglijst!