Grote namen op Gitaarfestival

  Nieuws
Ruben Hoeke werd in 2014 door muziekblad 'Gitarist' uitgeroepen tot beste blues- en rockgitarist van de Benelux. (Foto: Aangeleverd)
Ruben Hoeke werd in 2014 door muziekblad 'Gitarist' uitgeroepen tot beste blues- en rockgitarist van de Benelux. (Foto: Aangeleverd) (rodi.nl)

BEVERWIJK - Het jaarlijkse Gitaarfestival IJmond nadert en dit jaar heeft de organisatie enkele zeer bekende gitaristen weten te strikken. Het duo Silvan de Smit en Iasonas Daskalakis komt naar Beverwijk, deze twee muzikanten spelen klassiek gitaar en hebben onder meer in het Concertgebouw in Amsterdam hun virtuositeit laten zien. De tweede grote naam is Ruben Hoeke, een stergitarist van wereldklasse, die in verschillende bands heeft opgetreden en onlangs een tournee samen met Jan Akkerman heeft afgesloten.
De voorbereidingen voor de vierde editie van het Gitaarfestival IJmond zijn in volle gang. Op zondag 21 oktober zal de gitaar centraal staan op vier podia in het culturele hart van Beverwijk. De meest uiteenlopende stijlen van het gitaarspel komen aan de orde en voor het openingsstuk kan iedereen die gitaar kan spelen en noten kan lezen zich aanmelden. Vanmiddag tussen 17.00 en 18.00 uur vindt in de Grote Kerk de eerste repetitie voor dat openingsstuk plaats. Het is een muziekstuk voor vier gitaargroepen, dat speciaal voor deze middag is geschreven door Nicolay Totev. Aanmelden voor deelname is mogelijk door een e-mail naar info@centrumvoordekunstenbeverwijk.nl te sturen. Gitaristen die zich willen aanmelden voor de overige optredens op de vier podia kunnen zich via adriewinkelaar@hetnet.nl aanmelden. In de Grote Kerk spelen de klassieke en flamenco gitaren, in de kleine zaal van het Kennemer Theater de jazz- en rockgitaren, in de foyer van het Kennemer Theater de folklore- en populaire gitaren en in cultureel café Camille zingen en spelen de singer-songwriters op gitaar. Begin oktober wordt het complete programma bekendgemaakt. Alle optredens zijn gratis te beluisteren, waardoor het voor bezoekers een belevenis wordt om te wandelen van het ene podium naar het andere en te genieten van de verschillende stijlen die een gitaar ten gehore kan brengen.

Meer berichten