Wereld Alzheimer Dag in Kennemer Theater

  Nieuws
Kom naar de Wereld Alzheimer Dag op 22 september in het Kennemer Theater. (foto aangeleverd)
Kom naar de Wereld Alzheimer Dag op 22 september in het Kennemer Theater. (foto aangeleverd) (rodi.nl)

BEVERWIJK - De jaarlijkse Wereld Alzheimer Dag (WAD) in september staat dit jaar in het thema van ‘Muziek en Bewegen’. Van 17 t/m 22 september organiseren veel organisaties in de regio Midden-Kennemerland activiteiten in het kader van dit thema met als doel mensen met dementie en hun mantelzorgers mooie momenten te bezorgen.
Op zaterdag 22 september wordt de Week van dementie afgesloten met een bijzondere happening in het Kennemer Theater in Beverwijk: Iedereen doet WAD! Het betreft een anderhalf uur durende show met muziek en bewegen èn informatie voor en door mensen met dementie en degenen die hen een warm hart toedragen.
Er wordt o.a. gedanst, gezongen en gegymd. En er wordt uitleg gegeven over nut en noodzaak van muziek en bewegen. Daarnaast worden de 5 betrokken wethouders tijdens een korte paneldiscussie aan de tand gevoeld over óf en op welke manier hun gemeente dementievriendelijk is. Er is een uitgebreide informatiemarkt waar de organisaties van de keten zich zullen presenteren.
De Wereld Alzheimer Dag op zaterdag 22 september is van 13.30 uur tot 15.30 uur in het Kennemer Theater. Het adres is: Kerkplein 1, 1941 HD BEVERWIJK. De toegang is gratis, u hoeft zich niet vooraf aan te melden. Meer informatie over het programma van de Wereld Alzheimer Week vindt u via: https://www.alzheimer-nederland.nl/regios/midden-kennemerland/midden-kennemerland.

Meer berichten