Anne van Veen geeft PURPER extra kleur

  Nieuws
De mensen van Purper. (foto Robin Kamphuis)
De mensen van Purper. (foto Robin Kamphuis) (rodi.nl)

BEVERWIJK - Niet wéér een verhaal over passie. En nee, niet de zoveelste hype over maakbaar geluk. In hun nieuwe programma Purper's Passie neemt het bekende cabaretgezelschap die verschijnselen met een knipoog op de hak. Om in hilarische dialogen en mooie liedjes op zoek te gaan naar wat echt is: naar liefde en waarachtigheid. Op vrijdag 21 september is de try-out van deze voorstelling in het Kennemer Theater in Beverwijk. Aanvang 20.15 uur.

Hierbij krijgen ze versterking van multi-talent Anne van Veen. Frans Mulder vergelijkt het nieuwe Purper- programma daarom met roomsoes waarin een scheutje tabasco schuilgaat: mooi gepresenteerd, smakelijk opgediend, vol van smaak, maar toch proef je na afloop óók een beetje scherpte op je tong.
Cabaret Purper staat al bijna veertig jaar voor een ambachtelijke cabarettraditie: goed voor een vertrouwde aanpak met steeds wisselende namen, zodat de voorstellingen blijven verrassen. Pianist en grondlegger Erik Brey was er vanaf het begin bij, later werd de groep versterkt met Frans Mulder die inmiddels uitgroeide tot de spil, de tekstschrijver en regisseur van het gezelschap. De steeds vernieuwende samenstellingen rond deze twee vaste Purper-gezichten leverden in de loop der jaren gevarieerde combinaties op. Zo waren bekende namen als Karin Bloemen, Jos Brink, Angela Groothuizen en Jon van Eerd in het verleden te gast in succesvolle Purper-programma’s.
Deze keer is Anne van Veen een verassende nieuwkomer bij Purper. Anne is een dochter van Herman van Veen. Na haar opleiding aan de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie maakte ze als soliste vier liedjesprogramma’s. Frans Mulder: ''Anne schrijft prachtige teksten en heeft een eigen stijl en uitstraling: krachtig en geestig tegelijk. Je ziet een frêle meisje, maar van binnen is ze ontzettend sterk en creatief. Ze weet precies wat ze wil en is daarin heel authentiek.''
Kaarten vanaf € 20,50 voor de try-out om 20.15 uur zijn te reserveren via www.kennemertheater.nl of via de theaterkassa (0251) 221453.

Prince Tribute Band

De Prince Tribute Band is op zaterdag 29 september te bewonderen in het Kennemer Theater. Aanvang 20.15 uur. Kaarten vanaf € 17,50 zijn te reserveren via www.kennemertheater.nl of via de theaterkassa (0251) 221453.

Meer berichten