Koninklijke Onderscheiding voor Peter Veldhuis

  Nieuws
Locoburgemeester Serge Ferraro in gesprek met Peter Veldhuis na de uitreiking van de onderscheiding. (Foto: Bos Media Services)
Locoburgemeester Serge Ferraro in gesprek met Peter Veldhuis na de uitreiking van de onderscheiding. (Foto: Bos Media Services) (rodi.nl)

BEVERWIJK - Peter Veldhuis is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Afgelopen zaterdag werd de ondernemer verrast met deze mededeling tijdens een in het geheim voor hem georganiseerde bijeenkomst in restaurant Brafoer. Locoburgemeester Serge Ferraro speldde hem vervolgens de versierselen, behorend bij de onderscheiding, op.
Zaterdagmiddag vond op de Breestraat het evenement ‘Beverwijk Showt’ plaats. Verdeeld over de hele Breestraat stonden achttien tenten, waarin de meest wonderlijke taferelen te zien waren. De opening van het evenement vond plaats om 11.30 uur en bood tevens de gelegenheid om het nieuwe logo LEV (‘lekker eigenwijs verrassend’) aan het publiek te presenteren. Peter Veldhuis, als eigenaar van Intersport Veldhuis al vele jaren betrokken bij de winkeliersvereniging in het centrum van Beverwijk, was uiteraard bij die presentatie aanwezig. Toen enkele andere aanwezigen na het officiële gedeelte de suggestie opperden om samen even een kop koffie te gaan drinken, stemde hij in en wandelde hij nietsvermoedend naar de plek waar zijn familie en vrienden zich al hadden verzameld. Door Frans Thöne, zelf jaren geleden ook Koninklijk onderscheiden voor zijn vele werk voor de winkeliersvereniging, werd de inzet van Veldhuis voor het winkelcentrum geroemd. Locoburgemeester Serge Ferraro deed daar nog een schepje bovenop. Vooral de passie waarmee de Beverwijkse ondernemer zich inzet voor het verbeteren van het ondernemersklimaat op de Breestraat en zijstraten, werd daarbij aangehaald. Veldhuis was onder meer zeer betrokken bij de renovatie van het stadscentrum, zowel vorig jaar als begin deze eeuw. Van 2008 tot 2015 was hij ook lid van de ledenraad van Rabobank IJmond-Noord en in de coöperatieve organisatie Intersport Nederland was hij lid van diverse productadviescommissies. Sinds 2011 verricht hij bovendien diverse vrijwilligersactiviteiten voor de jaarlijkse reis naar Lourdes.

Meer berichten