Ballon Pop Party in Grote Kerk

  Nieuws
Na enkele minuten prikken stond slechts het geraamte van de tank, vervaardigd uit enkele plastic buizen, nog overeind. (FOTO: BOS MEDIA SERVICES)
Na enkele minuten prikken stond slechts het geraamte van de tank, vervaardigd uit enkele plastic buizen, nog overeind. (FOTO: BOS MEDIA SERVICES) (rodi.nl)

BEVERWIJK - Ballonkunstenaar Ricardo Ansberg had er vorige maand 3,5 dag voor nodig om van vijfduizend ballonnen een grote roze tank te maken. Een groep jongeren uit Beverwijk deed er 3,5 minuut over om alle ballonnen kapot te prikken. Dat gebeurde vorige week dinsdagavond op uitnodiging van Nul251, het jongerenwerk van Stichting Welzijn Beverwijk.
Het oorlogsvoertuig werd vorige maand in de Grote Kerk gebouwd in het kader van de tentoonstelling ‘100 jaar hart van Europa’ over de Tsjechoslowaakse geschiedenis van 1918 tot nu. Nu die expositie ten einde is, kon de roze tank weer verwijderd worden. Jongerenwerker William Jordens deelde daartoe satéprikkers en setjes oordopjes uit. Vervolgens werd afgeteld en konden de jongeren zich uitleven op de ballonnen. “De eerste Ballon Pop Party van Beverwijk”, zo omschreef Jordens het samenzijn. Het werd een feestje van korte duur, want luttele minuten nadat hij het startsein had gegeven, was er geen ballon meer heel en restte slechts het schoonvegen van de vloer. De roze tank, met een formaat van 6 x 3,5 x 3,5 meter, was gemaakt van biologisch afbreekbare ballonnen en heeft twee weken in de Grote Kerk gestaan. Ongeveer vijftien jongeren hadden gehoor gegeven aan de oproep om de ballonnen te komen stukprikken.

Meer berichten