AV DEM sluit seizoen af met clubkampioenschappen

  Nieuws
Blij en moe de JJA/B na de afsluitende 800 meter van hun meerkamp. Rechts vooraan Dylan Langeveld. Hij sprong 1,70 meter hoog en wierp de discus bijna 40 meter ver. (FOTO: AANGELEVERD)
Blij en moe de JJA/B na de afsluitende 800 meter van hun meerkamp. Rechts vooraan Dylan Langeveld. Hij sprong 1,70 meter hoog en wierp de discus bijna 40 meter ver. (FOTO: AANGELEVERD) (rodi.nl)

BEVERWIJK - Traditioneel wordt het baanatletiekseizoen bij atletiekvereniging DEM afgesloten met de clubkampioenschappen in meerkampvorm. Die werden in het afgelopen weekeinde gehouden en door het mooie weer was de opkomst groot. Bijna tweehonderd atleten wisten de weg naar de thuisbaan op sportpark Adrichem te vinden. Ook gerenommeerde namen als Anja Akkerman, Rivelino van de Vloot en Jamaal Awad stonden op de startlijst.
Jamaal Awad en Rivelino van der Vloot zorgden direct al voor vuurwerk op de 100 meter. Awad was deze keer de snelste met 0,04 seconden voorsprong op Van der Vloot. De verrassing van de dag kwam eveneens op naam van sprinter Jamaal Awad. De kleine Heemskerker verbaasde vriend en vijand met zijn 6,49 meter bij het verspringen. Bij de C-junioren zag het publiek een mooie hoogspringprestatie van Duncan van Ling, hij kwam tot 1,65 meter. Isis Beentjes sprong bij de meisjes junioren A 1,60 meter. C-juniore Eline Brouwer was goed voor 1,50 meter hoog en 4,92 meter ver. De beste werpprestatie kwam op naam van B-junior Dylan Langeveld, hij wierp de discus naar 39,58 meter. C-junior Karünzio Koulen verbeterde, ondanks de tegenwind, zijn beste prestatie op de 100 meter tot 12,54 seconden en klimt hiermee met stip op de nationale ranglijst. Simon Veldhuis zette een bijzondere meerkampprestatie neer bij de jongens D. Hij hoefde zelfs niet meer op de afsluitende 600 meter van start te gaan om toch de meerkamp in zijn leeftijdscategorie met ruime voorsprong winnend af te sluiten. De opvallendste prestaties bij de pupillen waren voor Guus Hoekstra en Joep Hoekstra bij het balwerpen. Guus kwam bij de jongens pupillen C tot 36,20 meter en Joep wierp bij de jongens pupillen mini 28,58 meter.
Kampioenen
De DEM-clubkampioenen 2018 zijn:
mannen Masters: Roelf Akkerman; mannen Jamaal Awad; JJA: Rico Ronde; JJB: Dylan Langeveld; JJC: Karünzio Koulen; JJD: Simon Veldhuis; JPA2: Mik Comandeur; JPA1: Sam van Ooijen; JPB: Jasper van Ginkel; JPC: Guus Hoekstra; JP mini: Joep Hoekstra; G-atleten mannen: Alex Bakker; Vrouwen Masters: Anja Akkerman; MJA: Isis Beentjes; MJB: Femke Janssen; MJC: Eline Brouwer; MJD: Lotte Ploeger; MPA2: Sienna Smit; MPA1: Maura Kes; MPB: Bobby-Jean Twaalfhoven; MPC: Lea Rosic; MP mini: Kyra de Ruijter; G-atleten vrouwen: Margriet Schoorl.

Meer berichten