Exotische geschiedenis van de Nederlandse keuken

  Nieuws
Charlotte Kleyn. (foto Cora Hendriks)
Charlotte Kleyn. (foto Cora Hendriks) (rodi.nl)

BEVERWIJK - Op donderdag 8 november om 20.00 uur geeft culinair historicus en dito journaliste Charlotte Kleyn in de bibliotheek aan het Kerkplein in Beverwijk een lezing over de exotische geschiedenis van de Nederlandse keuken. Charlotte Kleyn is culinair historicus en dito journalist. Zij studeerde Frans en geschiedenis.

In Het Parool heeft zij de rubrieken de Smulpaap en Boven tafel. Onlangs verscheen het boek Luilekkerland. 400 jaar koken in Nederland, dat zij schreef samen met haar vader, culinair journalist Onno Kleyn. De lezing is georganiseerd in het kader van Nederland Leest, de jaarlijkse actie van de openbare bibliotheken om het samen lezen en samen praten over boeken te stimuleren.
Charlotte Kleyn schreef samen met haar vader Onno het boek Luilekkerland. 400 jaar koken in Nederland. Van dit boek wordt een door Charlotte gesigneerd exemplaar verloot tijdens haar lezing over dit onderwerp. De Nederland-Leest-lezing wordt op donderdag 8 november in de openbare bibliotheek aan het Kerkplein 5 in Beverwijk gegeven. Kaarten kosten € 7,50. Bibliotheekleden betalen € 5,-. Kaartverkoop: online via www.bibliotheekijmondnoord.nl (zie daar de Agenda, ook voor meer info over de lezing) of tijdens de openingstijden van de bibliotheek in Beverwijk en Heemskerk.

Meer berichten